Predsjednica primila predstavnika inicijative za brzu cestu Trogir-Omiš

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović primila je jutros službeno u svom splitskom uredu našeg sumještanina Tomislava Tomaša, predstavnika Građanske inicijative za brzu cestu Trogir-Omiš koja je ovih dana izazvala dosta reakcija u hrvatskoj javnosti svojim priopćenjem, pozivom, predsjednici RH da posjeti Omiš, odnosno da do grada na ušću Cetine pokuša stići baš kao i običan građanin, u kolini jadranskom magistralom, kako bi se upoznala s nemogućom situacijom u prometu koja najviše pogađa sve stanovnike na potezu Omiš-Dugi Rat-Podstrana-Split. Tomaš, koji je između ostalog i predsjednik Mjesnog odbora Dugi Rat, pozvan je u ured predsjednice na razgovor o spomenutom problemu, te perspektivi nastavka izgradnje i dovršetka brze ceste. U međuvremenu, van protokolarnih obaveza predsjednica je pronašla vremena i sinoć posjetila Omiš, ne koristeći u prometu sve predsjedničke privilegije koje su joj bile na raspolaganju. Prijem kod predsjednice je protekao u pozitivnom i konstruktivnom ozračju. Predsjednica je već upoznata sa ovim problemom, a sinoć se i sama uvjerila u čari vožnje u koloni... Tko je kriv za 40-godišnji nerad? Je li sve zastalo samo zbog novca ili je ipka prije svega riječ o dugogodišnjem nedostatku političke volje da se ovaj problem rješi, što ide na dušu svih onih naših zastupnika, počevši od Domljana, svih naših ministara, političara, svih dosadašnjih vlada. Izgleda da dalmatinski zastupnici u metrpooli izgube sjećanje na svoj zavičaj i njegove probleme na koje zaborave dočim zasjednu u saborske klupe...

TOMO KOD PREDSJEDNICE

Tomo Tomaš i Jakov PrkićI mnogo manje prometno i infrastrukturno opterećeniji gradovi od Splita i Omiša u međuvremenu su izgradili obilaznice, modernizirali prometnu infrastrukturu i temelje svoj gospodarski rast, baš kao i turistički uzlet, na dobroj prometnoj povezanosti. A Split? A Omiš?..

I na samom kraju sastanka, uz stisak ruke i obećanje da će se svojim autoritetom založiti za jedan od najbitnijih problema naše županije, te želje za upornošću i pohvalama na ustrajanju da našim pokoljenjima napravimo nešto za bolju budućnost, nasmijao me gaf jednog predsjednicinog savjetnika.

- "Javite ako šta zapne!" - kaže mi na odlasku.

- "A evo zapinje, od 1973!".

Povezani članci

Who's Online

We have 332 guests and no members online