Održana akcija darivanja krvi

epruvetaU organizaciji Kluba dobrovoljnih davatelja krvi održana je akcija darivanja krvi, i od 70-tak aktivnih članova odazvalo se 36, a nakon krvliječničkog pregleda desetorica nisu mogli dati krv. Među rekorderima koji su krv dali i ovoga puta su: Kuzmanić Mario sa 41 davanje, Bradarić Zoran (33), Sovulj Stipe (31), Matijek Dean (28), Perdijić Jure i Čorić Niko (22), Trgo Marko (21), Kadić Ivan Ćapo (20), Šošić Stipe (16), Ercegović Jadranka (15), Bandalo Stanislav (10), Vidaković Petar (7), Vladanović Ante (6), Brničević Branka, Ercegović Ivan, Trgo Ante, Pivac Miroslav i Tomić Pave po (5), Tomić Blaž (4), Bilanović Filip, Čizmić Ante i Jermelić Mladen po tri puta, a Marčić Frane i Klarić Drago po dva puta i Kadić Ivan radovanov i Vukasović Josip po jedan put ...

Piše: Davor Grgat

Kad govorimo o dugoratskim davateljima krvi, da spomenemo i rekordere, pa je tako Nikica Lozić krv dao 77 puta, Ivan Marjanović 75 puta, a Ivo Zemunik 59 puta, Ante Trogrlić 53 puta i sa 52 davanja je Frane Bagarić.

I na kraju, spomenimo da je dobrovoljne davaoce krvi za vrijeme ove akcije posjetio i načelnik općine Jerko Roglić, i pobliže se upoznao o humanitarnom djelovanju ove humane organizacije.

Povezani članci

Who's Online

We have 267 guests and no members online