Obilježen međunarodni Dan biološke raznolikost

Joško Stella na konferencijiU sklopu održavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti, u Zagvozdu je održan seminar o temi “Bioraznolikost i poljoprivreda”. O eko-etno selu kao modelu ruralnog razvoja, govorio je Joško Stella, pročelnik Upravnog odjela za turizam Splitsko-dalmatinske županije, a o ruralnom turizmu i turizmu na seljačkim gospodarstvima, govorila je Dijana Katica, predsjednica Uprave Hrvatski farmer d.d. Tijekom trajanja ove manifestacije je organizirana izložba suvenira, tradicijskih i ekoloških proizvoda Zabiokovlja i Podzabiokovlja koja se dosad na ovakav način nigdje nije održala ...

OBILJEŽEN MEÐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI
 
Zagvozd živi u suradnji s prirodom
 
Piše: V.B. ŠUVAR / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
O ekološkoj i održivoj poljoprivredi te očuvanju tradicijskih krajobraza i postojeće bioraznolikosti Biokova korištenjem izvornih pasmina i sorti, govorili su Tomislav Petrović, načelnik Odjela za ekološku i održivu poljoprivredu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te Roman Ozimec, predsjednik Hrvatskog biospeleološkog društva.

Josko Stella na konferenciji

Tijekom trajanja ove manifestacije je organizirana izložba suvenira, tradicijskih i ekoloških proizvoda Zabiokovlja i Podzabiokovlja koja se dosad na ovakav način nigdje nije održala.
 
Mnogobrojni posjetitelji s oduševljenjem su razgledavali zabiokovske zobnice, rukotvorine od drva i šiblja, instrumente i skulpture od drveta, ali i domaće sapune napravljene od ljekotiva bilja. Posjetitelji su imali priliku kušati djevičansko maslinovo ulje, domaću rakiju, liker te med i pčelinje proizvode

Zagvozd

Organizatori Javna ustanova Park prirode Biokovo i Općina Zagvozd potrudili su se predstaviti i zagvošku narodnu nošnju te splet pjesama i plesova.

Who's Online

We have 361 guests and no members online