Potraga za čizmastim paragliderom

paraglidingNakon sinoćnje dojave mještana da je jedan paraglider pao na područje Borka u Omišu alarmirana je Gorska služba spašavanja čiji su djelatnici, dvadesetak njih, krenuli u potragu za paragliderom. Potraga sinoć nije dala rezultata. Ni termovizijom GSS-ovci nisu uspjeli locirati nastradalog. Ujutro je napravljen prelet tog područja helikopterom, no također bez rezultata. Pročelnik GSS-a jutros je za Radio Dalmaciju izjavio da je nakon dojave mještana učinjeno sve što se moglo da se na teškom terenu pronađe eventualno nastradali paraglider te da će se danas još jednom pokušati ...

- Jutros smo u pet sati uzletjeli s helikopterom i sve do 6.30 pretraživali zaista veliki teritorij Dinare, ali čovjeku nema ni traga. Oko 20 spasitelja iz splitske Gorske službe spašavanja od sinoć je pretražilo cijelo područje, a tako smo nastavili i jutros - kazao je Vinko Prizmić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

- Ne znam je li ovdje riječ o lažnoj dojavi iako čisto sumnjam jer su dva očevica vidjela pad paraglajdera. Postoji mogućnost i da je paraglajder letio, te pao ne ozlijedivši se nakon čega se dao u bijeg jer nije imao prijavljen let. Ne znam stvarno što se dogodilo. Znamo samo da lokalni paraglajderi nisu imali informaciju da će jučer netko letjeti. Ni policija nema prijavljen nestanak neke osobe, ali unatoč tome mi ćemo još neko vrijeme tragati - dodao je Prizmić, a prenosi Glas Dalmacije.

Povezani članci

Who's Online

We have 371 guests and no members online