Rukometni klub "Hrvatski Dragovoljac" Dugi Rat poziva članove na Redovnu godišnju skupštinu kluba koja će se održati u Dugom Ratu u prostorijama na igralištu "Streljana" u četvrtak, 22. ožujka 2018. s početkom u 19:30 sati. Predlaže se slijedeći DNEVNI RED:

1. Otvaranje sjednice skupštine:
   1.1. Utvrđivanje kvoruma - izvještaj verifikacijskog povjerenstva
2. Utvrđivanje Dnevnog reda
3. Izbor radnih tijela:
   3.1. Radnog predsjedništva
   3.2. Izbor zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika
4. Izvješća o radu:
   4.1. Izvješće Predsjednika
   4.2. Izvješće Nadzornog odbora
   4.3. Diskusija po izvješćima i usvajanje istih
5. Financijsko izvješće za 2017. godinu
   5.1. Diskusija i usvajanje izvješća
6. Program rada za 2018. godinu
7. Financijski plan za 2018. godinu
8. Razno.
 

Orkan - Zmaj

NK ORKAN - RNK ZMAJ. Dugi Rat, SRC Dalmacija, subota, 24.3., 15:30 sati. Vratila nam se malo zima, ali do subote će valjda i poviriti to stidljivo proljeće. Novi sportski izazov pred našim Orkanašima su dragi gosti iz Makarske. Naši mladi krotitelji zmajeva su spremni.. Sve prognoze u subotu zovu orkansku buru.. :-)
 

Hrvatski Dragovoljac - Mladi Rudar

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK MLADI RUDAR. Priko, Gradska sportska dvorana, subota, 24.3., 20 sati. Utakmica koja para gaće! Evo prilike Dragovoljcima da na parketu dvorane u Ribnjaku "izrudare" pobjedu protiv lidera lige i da se na tablici bodovno poravnaju s mladim rukometašima iz Labina. Obje momčadi su kiksale u prošlom kolu, što samo daje dodatnu draž ovom derbiju.. Vidimo se na tribinama.
 

Memorijalni turnir Marko Nazor Ziko

 

Marina Kaštela - Orkan 28:20

ŽRK MARINA KAŠTELA - RK ORKAN  28:20. Rukometašice Marine Kaštela svladale su RK Orkan u 14. kolu 2. ŽHRL – jug rezultatom 28:20. Dobro otvaranje utakmice Marina je iskoristila za stvaranje prednosti koja se do kraja utakmice pokazala nedostižnom za gošće iz Dugog Rata. U idućem kolu Orkanašice igraju "kod kuće" na Priku s Sinjankama.
 

Mladost - Orkan 1:4

NK MLADOST (P) - NK ORKAN 1:4 (1:2). Nije se lako vratiti s bodom, a kamoli bodovima iz Imotske krajine, no Orkanaši su u subotu uvjerljivo slavili u Prološcu protiv domaće nogometne Mladosti. Mrežu domaćina načeo je Ivanišević u 10 minuti. No prednost Orkana nije bila dugog vijeka. Pet minuta poslije iz penala domaćin poravnava rezultat. Do kraja poluvremena Petar Baraban povećava vodstvo, a u nastavku Duje Klarić s dva pogotka fiksira prednost Orkana na konačnih 4:1. Čestitke igračima i treneru, Orkanovo proljeće u punom je cvatu..
 
RK VODICE - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 40:35. Nadali su se Dragovoljci novim bodovima  ali u subotu ih u Vodicama, po izjavama protagonista, jednostavno nije išlo. Obrana porozna, čak 40 primljenih pogodaka!, sve odbijeni baluni išli su "na mlin" domaćinu, a ni u napadu nije bilo baš bajno, falivalo se u svih 16. "Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti". Dobri, stari Grunf opet je bio u pravu. Srećom, kiksali su i protivnici na vrhu tablice. Mladi Rudar zabilježio je prvi poraz u prvenstvu na gostovanju u Buzetu (drugom se nadamo ovaj viked na Priku!), a Split je izvukao samo bodić u Biogradu. Šteta što Hrvatski Dragovoljac nije iskoristio ove kikseve i sustigao direktne konkurente za titulu. Poslije dugo vremena doživili su neugodan poraz kojem se baš i nisu nadali. Prilika za popravak je već ovog vikenda kada na Ribnjak dolazi lider, Mladi Rudar.. Idemo dalje.. Naprijed naši!
 

Dugoratski sportski vikend

Subota, 18:30, Vodice, rukomet:
Vodice - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 40:35
Subota, 15:30, Proložac, nogomet:
Mladost - ORKAN 1:4 !!
Nedjelja, 18:30, Kaštela, rukomet (ž):
Marina Kaštela - ORKAN 28:20
 

Orkanova legenda!

 

Huliganizam u redovima Torcide

Huliganizam među navijačima duboko je ukorijenjen, ali rješenje tog problema nije "nemoguća misija“. Jedan argumentiran pogled na rješenje ovog problema, postavljanje odgovornosti ispred svega, te značaj navijačke odgovornosti za budućnost pozitivnih kretanja ne samo u Hajduku već i društvu općenito, detaljno je u nastavku članka obrazložio čitatelj Kaštelanskog portala Kastela.org.
Ukoliko Torcida želi postići to da bude legitiman faktor u društvenom procesu, a osnivanjem udruge "Naš Hajduk" to i institucionalizirati, ona mora reći NE svim svojim huliganima, svim ksenofobnim i rasističkim izjavama i svim onim djelovanjima kojima navijači krše ljudska prava i zakone Republike Hrvatske.
Ako se huliganizmom i mržnjom prema drugome iskazuje ljubav prema Hajduku, ako se netko postavlja iznad Hajduka, onda taj i takav ne voli Hajduk, nego radi protiv njega. Hajduk je naš i trebamo ga čuvati od svih. Čak i od nas samih..