Travanj - mjesec sporta na području Općine Dugi Rat

"Travanj – mjesec sporta" otvorena je inicijativa koja udružuje različite sportske događaje koji će se održati tijekom travnja 2014 na području Općine Dugi Rat. Cilj inicijative je promocija promocija sporta i rekreacije na području Općine Dugi Rat, te promocija naše lokalne zajednice kao zajednice zdravog i aktivnog življenja. Sudionici ove otvorene inicijative su (za sada) sljedeći: Jedriličarski klub "Orišac" koji početkom travnja priređuje jedriličarsku regatu Sv.Josipa za klasu optimist koja je u službenom programu Hrvatskog jedriličarskog saveza; Udruga "Jesenice" s četvrtom utrkom Jesenice trekking koja povezuje kulturu, povijest i prirodu Donjih i Srednjih Poljica, naša stara Jesenička sela sa starim selom Duće; te Rukometni klub "Hrvatski dragovoljac" koji će u travnju obilježiti 60. godina igranja rukometa u Dugom Ratu. Pozvaju se i ostala sportska društva i udruge koje djeluju na području naše Općine da se prodruže ovoj otvorenoj inicijativi, te da organizacijom sportskih i rekreativnih događanja iz svog područja djelovanja doprinesu promociji zdravog življenja među svojim sumještanima, te prepoznatljivosti i promociji ovog našeg djelića uistinu Lijepe naše ...

TRAVANJ – MJESEC SPORTA

Kalendar događanja (za sada):

5. i 6.4 Jedriličarska regata Sv.Josipa
12.4. Jesenice Treking 2014.
27.4. Svečano obilježavanje 60. godišnjice igranja rukometa u Dugom Ratu

 

regata


Jedriličarska regata Sv.Josipa

JK "Orišac" iz Dugog Rata po prvi put organizira jedriličarsku regatu. Regata iz službenog kalendara Hrvatskog jedriličarskog saveza održati će se 5. i 6. travnja u akvatoriju ispred Dugog Rata. Očekuje se natjecanje 50-60 sudionika u klasi optimist.
 

Jesenice Trekking


Jesenice treking 2014.

Jesenice treking je treking utrka koja se već četvrtu godinu tradicionalno održava na području Poljičke planine. Start i cilj utrke su u starom selu Jesenice. Staza povezuje povjesne, kulturne i prirodne ljepote Donjih i Srednjih Poljica. Tema ovogodišnjeg Jesenice trekinga je istaknuti poljičanin Don Ante Škobalj. Organizator utrke i svih popratnih događanja je Udruga "Jesenice" iz Jesenica.

 

rukomet u dugom ratu


60. godina igranja rukometa u Dugom Ratu

Ove godine se slavi 60. godina igranja rukometa u Dugom Ratu. Obljetnica će se obilježiti nizom događanja. 27.4. u sklopu projekta "Travanj – mjesec sporta" predviđeno je okupljanje veterana svih generacija te prigodni sportski i zabavni program.
 

RK HD
 

Javni poziv svim sportskim društvima i udrugama

Pozivamo sva sportska društva i udruge koje imaju želju sudjelovati u projektu "Travanj – mjesec sporta" da se slobodno jave na jedan od mailova do 10. veljače:

Ivanišević Damir,   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Joško Žilić,             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Brničević Vesna,    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Napominjemo da svi događaji koji će ući u program trebaju biti u potpunosti organizirani i financirani od strane udruge koja ih predlaže jer je "Travanj – mjesec sporta" isključivo promotivan projekt koji uključuje izradu plakata, letaka i promociju prema građanima.

Rekreacija

Povezani članci

Who's Online

We have 108 guests and no members online