Galeb međunarodni kamp rukometnih golmana u Omišu

U Omišu se od 22. do 28. lipnja održava osmi po redu ”Galeb međunarodni kamp rukometnih golmana”, koji okuplja gotovo 300 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta. I ove godine na kamp je došla respektabilna postava trenera i demonstratora, predvođenih Borkom Ristovskim, vratarom Barcelone, i Marinom Šegom, hrvatskim reprezentativcem i vratarom poljske Wisla Plock. - Mnogi se trude širom Europe napraviti nešto slično, ali nitko to ne radi tako dobro kao ekipa okupljena oko Marija Čaljkušića, čiji je kamp izrastao u najveći i najbolje organizirani kamp za rukometne golmane na svijetu – kazao je Marin Šego.

Izvor: DalmacijaDanas.hr

- Omiš je i ove godine rukometni centar. Veseli nas što sve više mladih rukometaša prepoznaje ovo što radimo, što pohodi naše kampove i uči od najboljih rukometaša svijeta, što će im svakako koristiti u budućim karijerama – kazao je organizator kampa Mario Čaljkušić.

Početkom svibnja održan je drugi po redu ”Svjetski Ožujsko kup rukometnih veterana”, natjecanje koje mnogi drže i neslužbenim svjetskim prvenstvom za rukometaše u mirovini. Nakon "Galeb međunarodnog kampa rukometnih golmana" rukometna druženja u Omišu nastavljaju se srpanjskim premijernim izdanjem ”Kampa Barcelone za rukometaše”.

Velika je to stvar za grad na ušću Cetine, koji je postao novi dom RK Hrvatski Dragovoljac iz Dugog Rata. I nakon rukometne sezone, uz sudionike ljetnih kampova Omiš će pohoditi i njihove obitelji, što ima i iznimno pozitivan gospodarski učinak za grad, povećani broj noćenja, potrošnju,..

Povezani članci

Who's Online

We have 66 guests and no members online