Svjetski kup veterana

Prvi od tri velika rukometna projekta koja će sljedećih mjeseci ugostiti Omiš počinje danas, u četvrtak, 9.5.2019. Preko 900 sudionika u 30-ak veteranskih rukometnih ekipa koje dolaze iz 17 zemalja svijeta okupiti će se u Omišu na "Svjetskom Ožujsko kupu veterana" koji se održava do 12.05. u dvoranama na Ribnjaku.
Treće je to izdanje turnira koji slobodno možemo nazvati neslužbenim Svjetskim prvenstvom za veterane i veteranke. Turnir je već nakon prva dva izdanja dobio jako pozitivne ocjene. Nadamo se da će nastaviti rasti i postati nezaobilazno mjesto za sve zaljubljenike u rukomet.
Turnir se igra u 5 kategorija, 3 muške 35+, 42+ te prava veteranska, 50+, i dvije ženske 30+ te 40+, a okuplja veliki broj poznatih rukometnih imena. Lani i preklani Omiš su vižitali Patrik Ćavar, Nikša Kaleb, Valerij Gopin, Andrej Tjumencev, Boško Nazor, Svitlana Pasičnik,.. te brojne dalmatinske rukometne zvjezdice, sada u zasluženoj sportskoj "penziji". Naravno, na besprjekorno čisti parket Omiške Faks Helizim sportske dvorane istrčati će i popriličan broj rukometnih legendi RK Hrvatski Dragovoljac, RK Orkan i ostalih dalmatinskih klubova. Uz uzbudljive veteranske utakmice s osvajačima najblistavijih svjetskih, europskih i olimpijskih odličja, te u druženju i izvan parketa do duboko u prohladnu omišku noć, biti će najvažnije da se turnir odigra bez ozljeda ruku, nogu, leđa, koljena... Nadamo se da će i treće izdanje turnira opravdati (visoka) očekivanja, te da će ove godine u dvorane na ušću Cetine doći još više ekipa, pogotovo ženskih.
- Mi smo vam staromodni muškarci, više volimo žene, pa je naša želja bila da ih bude još i više - našalio se lani Kaleb.
Svratite ovog vikenda do Ribnjaka i uvjerite se i sami. Vidimo se..

MB

Počinje treći Svjetski kup veterana

Počinje treći Svjetski kup veterana

Počinje treći Svjetski kup veterana

Black beauty

Povezani članci

Who's Online

We have 60 guests and no members online