VK Korenat - VK Podstrana 13:11

VK KORENAT - VK PODSTRANA 13:11 (2:2, 4:3, 4:3, 3:3). U trećem kolu III vaterpolo lige Hrvatskog vaterpolo saveza, skupina "Split“ u petak navečer u porat Orija došla je po prvi put u goste VK KORENAT novoosnovana vaterpolo ekipa VK PODSTRANA. Susjedi po prvi put sudjeluju u ligi a na megdan lideru lige stigli su u priličnom jakom sastavu. Bila je to prava promocija vaterpola u malim jadranskim mjestima, utakmica čije se dinamike i kvalitete ne bi posramile ni utakmice Jadranske lige! Dva pojednako kvalitetna i razigrana protivnika, pregršt lijepih poteza i golova, odlični golmani Katura i Armanda, solidne obrane, mladi trenerski "lisci" na klupama, suđenje bez značajnih prigovora, proplivavanja (koja je Korenat trebao više koristiti), neizvjesnost.. sve je to obilježio sinoćnji uzbudljivi i neizvjesni derbi kola. Korenat je nakon izjendačene prve četvrtine do kraja utakmice vodio s najčešće tek gol prednosti. Ivan Katura je, kao i dosad, bio odličan na golo dugoraćana, a u napadu se razigrao Ivan Rabadan. No oni su samo potezima iskočili iz ekipe koja je odigrala kao momčad i zato je zabilježila i treću pobjedu u prva tri susreta lige. - Ne sjećam se ovako dobrog početka lige.. - govorio je na druženju poslije utakmice Slobodan Tomić, jedna od mladih legendi dugoratskog vaterpola.. Korenat u idućem kolu lige odlazi u utorak na megdan VK Podgora, jednom od favorita za naslov koji su u trećem kolu kod kuće pobjedili VK Zale iz Igrana rezultatom 10:5.
U predigri seniorske vaterpolo utakmice u Oriju su se u 19 i 20 sati odigrale utakmice mlađih kadeta i juniora VK KORENAT i VK OMIŠ. I dok je utakmica mlađih kadeta bila prava revija vaterpolo najmlađih polaznika dugoratske (i omiške) škole vaterpola, utakmica junora imala je i jaki natjecateljski naboj. Oslabljeni dugoratski sastav (u kojem je falilo pet standardnih "plesača" koji su u isto vrijeme imali nastup na smotri folklora u Kaštelima) nije se uspio suprostaviti omiškim vršnjacima koji su zabilježili uvjerljivu pobjedui s lakoćom slavili na Oriju rezutatom 5:16.

PETAK U PORTU ORIJ

VK Korenat - VK Podstrana (predigre Korenat - Omiš)

Tekst i slika: Davor Grgat

Počela je III vaterpolo liga Hrvatskog vaterpolo saveza, skupina "Split“. Po prvi put u ligi sudjeluju i vaterpolske uzdanice susjedne nam Podstrane, mladići okupljeni u novoosnovanom VK PODSTRANA koji su u ligaškom debiju na igralištu u Portu dočekali ekipu "IGRANE" koju su i pobijedili rezultatom 11:7.

S obzirom da im je ovo prva službena utakmica, predstaviti ćemo i upravu kluba, koju čine: Marin Ribičić - predsjednik,  Josip Tomić (nije Jota) - potpredsjednik, Domagoj Kuzmanić - tajnik, Jurica Vuleta - sportski direktor, Bojan Matutinović - trener i Stipe Legenda - počasni predsjednik kluba!

Vaterpoliste Podstrane na djelu ćemo moći vidjeti u petak, 22.7. u 21 sat u portu Orij u utakmici s našim vaterpolo uzdanicama VK KORENAT u trećem kolu 3.HVL.

U predigri ove seniorske vaterpolo utakmice u Oriju će se u 19 i 20 sati odigrati utakmice mlađih kadeta i juniora VK KORENAT i VK OMIŠ.

Vidimo se i u petak popodne i na večer u portu Orija..

Povezani članci

Who's Online

We have 101 guests and no members online