Tomislav Čikotić pobijedio Elmira Mehića u ljepotici FFC7 spektakla u Sarajevu

U glavnom meču kickboxing dijela FFC 7 spektakla u Sarajevu, Dževad Poturak je savladao Franka Munoza sudačkom odlukom. No, ono što se dogodilo u borbi ranije obilježilo je ovaj borilački događaj koji će dugo ostati u pamćenju FFC publike. Ono što su pružili Tomislav Čikotić i Elmir Mehić dugo će ostati u memoriji svih onih koji su 12 minuta njihovog meča imali priliku pogledati. Prezentacija kickboxinga kakvog ga publika želi gledati te pristupa protivnika kakve većina boraca želi imati. Bespoštedna bitna na kraju je (u dodatnoj, četvrtoj rundi) pripala Tomislavu Čikotiću, jednoglasnom odlukom sudaca, piše portal Fightsite.hr ...

KICK BOXING - FFC 7 - SARAJEVO

Tomislav Čikotić pobijedio Elmira Mehića u ljepotici FFC7 spektakla u Sarajevu

Izvor: Fightsite.hr

Ono što je viđene od prvog sudačkog znaka meča Mehića i Čikotića je dokaz zašto publika voli teškaše. Pravo 'bombardiranje' s obje strane kroz dvanaest minuta ovog dinamičkog meča. I pobjednici bi, prema svemu prikazanom, trebala biti oba borca. Jer ono što su pružili bio je spektakl zbog kakvog se kupuju ulaznice za borilačke priredbe.

Prvi ključan trenutak viđen je u drugoj polovici prve runde, kada je došlo i do brojanja Elmiru Mehiću, nakon desnog krošea upućenog od strane čvrstog momka iz Dugog Rata. No, nakon brojanja sve se nastavilo kao da "knockdowna" nije ni bilo. I tako do kraja meča, na oduševljenje publike, koja je posljednji gong dočekala na nogama. A još je veće oduševljenje bilo kad se borce poslalo u četvrtu rundu.

tomo čikotić Čekanje odluke je ipak dovelo do toga da se borcima glave malo "ohlade", a to je bolje iskoristio Čikotić, koji ju je odradio tehnički te pogodio dovoljno udaraca i izbjegao sve ozbiljnije Mehićeve napade. To mu je donijelo pobjedu kod sudaca, no pravi pobjednici ovog meča su oba borca, sarajevska publika i gledatelji pred TV ekranima.

Povezani članci

Who's Online

We have 494 guests and no members online