Nogometna fešta u Omišu

NK Iskra (NK Omiš) 1951.pred utakmicu s OrkanomNogometni klub "Omiš" danas slavi 90. obljetnicu postojanja. Proslava godišnjice koja je trebala biti održana krajem prosinca zbog prometne nezgode članova kluba odgođena je do daljnjega. Klub je osnovan 1919. godine pod imenom "Komita", da bi 32 godine kasnije klub promijenio ime u "Iskra". Od 1955. pa sve do danas nosi ime "Omiš". U Omišu su ponikli sadašnji hrvatski reprezentativci Mate Bilić i Ivica Križanac koji je igrao u svim selekcijama kluba. Prve nogometne korake u Omišu je napravio i mladi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Svečana skupština održat će se u 13 sati u Ilirskom sjemeništu na Priku. Tom će se prigodom uručiti posebna klupska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i tvrtkama koje su pomagale i pomažu NK Omiš. Nakon Svečane skupštine na Gradskom stadionu u Omišu odigrat će se revijalna prijateljska utakmica između Omiša i Hajduka. Splitski "bijeli" su uvijek rado dolazili u Omiš. Tako će danas Splićani uveličati obilježavanje 90. godina nogometa u Omišu. Početak utakmice je u 15 sati ...


90. OBLJETNICA NOGOMETNOG KLUBA OMIŠ

NK Omiš slavi 90. obljetnicu postojanja


Proslava 90 godina NK Omiš


Piše: Dino Fiorentini / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Nogometni klub Omiš danas slavi 90. obljetnicu postojanja. Proslava godišnjice koja je trebala biti održana krajem prosinca zbog prometne nezgode članova kluba odgođena je do daljnjega.

Klub je osnovan 1919. godine pod imenom "Komita", da bi 32 godine kasnije klub promijenio ime u "Iskra". Od 1955. pa sve do danas nosi ime "Omiš". Klub je od 1994. do 1998. imao status drugoligaša u vrijeme kada je bilo pet drugih liga, a ostale sezone klub je uglavom bio član Treće lige, u kojoj i sada igra, trenutačno je posljednjeplasirani.


Proslava 90 godina NK Omiš


U Omišu su ponikli sadašnji hrvatski reprezentativci Mate Bilić i Ivica Križanac koji je igrao u svim selekcijama kluba. Prve nogometne korake u Omišu je napravioi mladi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Svečana skupština održat će se u 13 sati u Ilirskom sjemeništu na Priku. Tom će se prigodom uručiti posebna klupska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i tvrtkama koje su pomagale i pomažu NK Omiš.


Proslava 90 godina NK Omiš


Nakon Svečane skupštine na Gradskom stadionu u Omišu odigrat će se revijalna prijateljska utakmica između Omiša i Hajduka. Baš kao i 1919. godine kada je tadašnja Komita (današnji Omiš) odigrala prijateljski susret sa Hajdukom.


Proslava 90 godina NK Omiš


Od tada pa sve do danas nastavljena je suradnja ova dva kluba, a "bijeli" su uvijek rado dolazili u Omiš. Tako će danas Splićani uveličati obilježavanje 90. godina nogometa u Omišu.


Proslava 90 godina NK Omiš


Početak utakmice je u 15 sati.

Proslava 90 godina NK Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online