Stari plac i dalje neosvojiva ragbi tvrđava

RK NADA - RK LJUBLJANA 24:20 (19:3). Velika pobjeda u vrlo dramatičnoj utakmici na Starom placu. Nada odlično otvara susret te zgodicima Čulića u 3' i Matića u 15' uz pretvaranje Rubelja dolazi do vodstva 12:0. Gosti iz kaznenog udarca smanjuju u 17' na 12:3 , a Tvrdić zgoditkom u 30' povećava vodstvo na 19:3. Ovim rezultatom završava prvo poluvrijeme. Sigurna igra svih dijelova domaće momčadi do tada ukazivala je da će to biti još jedna rutinska pobjeda splitske momčadi. A onda slijedi preokret, gosti postižu tri zgoditka za redom Udovc u 46', Kos u 55' i Okič u 63' uz jedno uspješno pretvaranje Ahačića i preokreću rezultat na 19:20, ostavljajući u nevjerici igrače na terenu i gledateljstvo na tribinama Starog placa. Hoće li ragbijaši Nade izgubiti prvu utakmicu nakon tri godine pobjeda ...


PRVENSTVO HRVATSKE U RAGBIJU

Regional Rugby Championship, IV. kolo
Split, 10.04.2010.

Stari plac i dalje neosvojiva tvrđava splitskog ragbija


RK NADA - RK LJUBLJANA 24:20  (19:3)


Igralište: RK Nada (Stari plac)
Gledatelja 350

Gl. sudac: Vincenzo De Martini (Italija)


Piše: Petar Lerotić


Igračima domaće momčadi u tom dijelu susreta ništa nije polazilo za rukom i gosti su imali stalnu inicijativu i izgledalo je da će prvi put nakon tri godine i to pred svojom publikom Nada biti poražena.

Međutim nošena bodrenjem publike Nada se poput Feniksa diže iz poraza pepela, polako ponovno uspostavlja ravnotežu i preko odličnog Špira Matića u 73' dolazi do vodstva od 24:20.

Posljednjih 7 minuta publika je na nogama, gosti napadaju, vodi se bezpoštedna borba za svaki centimetar terena i svi sa olakšanjem dočekuju posljednji zvižduk suca De Martina iz Italije.

Očekivala se prava utakmica ali da će gosti iz Lubljane toliko namučiti Nadu da ostavi zadnji atom snage grčevito braneći 4 poena prednosti na Starom placu nitko nije vjerovao.

Obje momčadi zasluženo su pozdravljene velikim aplauzom publike na kraju izvanredno dramatične i uzbudljive ragbi predstave.

Stari rivali i veliki sportski prijatelji pokazali su zašto je ragbi jedinstven i poseban, jer nakon beskompromisne i odlučne borbe na terenu rivali su uz uzajamne čestitke nastavili zajedničko prijateljsko druženje u "Trećem poluvremenu" za istim stolom.

Bila je ovo četvrta ovogodišnja pobjeda Nade u Regional Rugby Championshipu kojom je otvoren put ka novoj tituli najbolje ragbi momčadi ovog dijela Europe.

Posljednu utakmicu ovogodišnjeg natjecanja u RRC nada igra 15.05. u Zenici protiv RK Čelika.


RK NADA:

Borozan, Čulić 5, Milanović, Šarić, Slijepčević, Rubelj 4, Macan, Buzov, Tvrdić 5, Antić, Ivančić, Grubišić, Burazin, Matić 10, Olujić, Ondini, Miljak, Vukušić, Pavičić, Jerčić, Plazibat i Popović.


RK LJUBLJANA:

Okič 5, Javornik, Šobak, Gobec, Djuratović, Miljuš , Marollau , Jović, Maslaković 5,Ahačić, Kos 5, Šubič, Kavčić 5, Kosi, Bornik, Šček, Budković, Krsmanović, Šercer, Arko i Udovc

Povezani članci

Who's Online

We have 115 guests and no members online