Veljko Rogošić: 'Moje najteže milje'

Legenda hrvatskog i svjetskog daljinskog plivanja Veljko Rogošić danas je najavio premijerno predstavljanje polusatnog amaterskog filma "Moje najteže milje" snimljenog u ljeto 2006. godine na ruti Grado - Riccione, piše Ivana Orešić na portalu Glas Dalmacije. Legendarni ultramaratonac tada je u 50 sati i 10 minuta, bez izlaženja iz mora, prešao 205 kilometara, odnosno 225 kilometara s devijacijama, plivajući od Garda, talijanskog gradića na sjevernoj obali do južnijeg Riccionea. Time je tada 65-godišnji Veljko oborio svjetski rekord u plivanju na otvorenom moru Australke Susie Maroney iz 1998. godine i uvrstio se u Guinnessovu knjigu rekorda ... Veljko Rogošić danas predstavlja svoj amaterski film 'Moje najteže milje'
 
Piše: Ivana Orešić / Glas Dalmacije

 
- Odličnog sam zdravlja. Stoga posljednjih mjeseci intenzivno treniram za srpanj kada ću ponovno krenuti na svoj posljednji maraton kojim ću kao prvi čovjek na svijetu plivajući pokušati spojiti dva kontinenta Afriku i Europu - otkriva uporni Rogošić, koji je početkom listopada prošle godine radi loših vremenskih prilika bio prisiljen odustati od svog ambicioznog pothvata.
 
Glavni razlog neuspjeha bilo je kašnjenje s uplatama sponzora, odnosno glavnog pokrovitelja Vlade RH radi čega je maraton odgođen za mjesec dana kada su morske struje između dva kontinenta najjače.
 
- Sretan sam što je Vlada RH na čelu s mojim prijateljem premijerom Ivom Sanaderom konačno shvatila da će moj uspjeh biti ponos Hrvatske - objašnjava Rogošić kojeg će uspije li spojiti dva kontinenta, svjetska federacija za maratonsko plivanje nagraditi prestižnom titulom "Posejdona mora" i na cilju mu postaviti kip.

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online