Hotel 'Villa Dvor' - Viseći vrtovi u kamenu starom 700 godina

Hotel "Villa Dvor" finalist je "Adriane" 2009Tajna omiškog hotela “Villa Dvor” ne leži u njegovu ujedinjavanju s vrhom strme pozamašne stijene, ni u prekrasnom pogledu koji s južne strane dotiče more, a s ostalih impresivne vizure kanjona Cetine. Tajna zbog kojeg njihovi gosti tu pristižu tijekom cijele godine krije se u filozofiji obitelji Ćurlin koja u svakom gostu vidi osobu, a ne samo broj hotelske sobe. Jednostavno i učinkovito razmišljanje, isto kao i ono da u poslovanju malog hotela ruku složno treba dati cijela obitelj. Toga se čvrsto drže Ćurlini, otac Petar, majka Marija i sinovi, studenti Stipe i Ante te osnovnoškolci Marko i Matej. Svatko od njih točno zna kakve ga dnevne obveze čekaju i ne libi se u njihovu obavljanju. Upravo iz tog razloga gosti komfornog zdanja sagrađenog na suroj stini zadovoljno traže povratnu kartu ...


FINALIST „ADRIANA 2009.“

“VILLA DVOR” OMIŠ

Viseći vrtovi u kamenu starom 700 godina


S više od 30 jela za doručak od prvoklasnog pršuta i sireva, kolača i pića, sve je podređeno zadovoljstvu gosta kojemu se iz hotela pruža pogled kao iz orlova gnijezda ujedinjnog sa stijenom – pričaju u obitelji Ćurlin čiji svi članovi rade u hotelu


Piše: Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
Snimio: Ante Čizmić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Obitelj Ćurlin- Griješe svi oni koji misle kako će se u turizmu ovakvog tipa nabrzinu obogatiti. Iza nas stoji mukotrpan rad, ogromno zajedništvo, veliko ulaganje u obrazovanje naših sinova i podjela posla u kojoj se svaki član obitelji brine za svoj dio obveza. To je logistika, a na to se veže želja da svakom gostu omogućimo gostoprimstvo zbog kojeg će poželjeti opet doći u ovaj kraj – kaže Petar s ponosom tvrdeći kako svatko u obitelji, pa i oni najmlađi, već sada barataju znanjem minimalno dva svjetska jezika.

Obitelj Ćurlin

Sve su to razlozi zbog kojih njihovu “Villu” već tri godine redovito obilaze gosti bolje platne moći. U 23 sobe koje im se tu nude zauzvrat dobivaju komfor kojem nema zamjerke, vrhunske lokalne i ine specijalitete, poseban tretman, organizaciju raznih izleta kao što je posjet starim Ćulinovim dvorima u omiškom zaleđu. Tu su i avanturističke ture, upoznavanje s lokalnom kulturom, ali i ništa manje važno, pogled na kanjon Cetine direktno s jacuzzija smještenog na samom rubu jedne od terasa hotela. Pogled je to ravan onome iz orlova gnijezda.

- Orijentirali smo se na goste bolje platne moći koji nam za sada dolaze mahom s područja zapadne Europe i Skandinavije. A kada se kaže bolje platne ili ekskluzivne goste, tada se zna kako nam je dužnost i obveza da im ugodimo. I to radimo na sve načine. Počinjemo već od doručka za koji je inače zadužena supruga. Nismo išli na klasiku već skoro pa na ekshibiciju, s više od 30 raznih jela na sistemu švedskog stola.

Ima tu prvoklasnog pršuta i sireva, kolača i pića, sve što treba gostu koji je naučio na širinu ponude. Gostima koji uzmu polupansionski smještaj daje se još jedna ponuda, večera za 105 kuna u kojoj s jelovnika mogu izabrati sve što god požele, od oborite ribe do jastoga. To je ono što našu ponudu čini drukčijom i posebnijom – kaže Petar, svojevrsna Katica za sve, inače posebno zadužen za kuhanje večernje spize.

A što je s djecom? Najmlađi Matej je zadužen za kovčege i brze male akcije, Marko, aktualni državni gitaristički prvak, za zabavu, Ante, inače i klavirist, za recepciju i prodaju, a najstariji Stipe uz financiranje te konobarenje i za prezentaciju hotela u svijetu. S ocem je ravnopravno napravio prospekte i CD-ove koje prezentiraju na svjetskim sajmovima.

A nije da ih ne posjećuju, kaže Petar, otkrivajući i kako s Antom godišnje obiđe 10 do 14 svjetskih turističkih okupljanja na kojima podijele 60 tisuća kataloga na pet jezika s tim da je pola o hotelu, a ostalo o Omiškoj rivijeri. Tu je i 20 do 25 tisuća CD-ova pa još i ostvarivanje brojnih kontakata, niz razgovora...Ove su se godine počeli okretati prema ruskom tržištu, a znaju dobro kako će rezultate vidjeti tek u idućim sezonama.

Hotel "Villa Dvor" u Omišu- Velika su to ulaganja, ali drukčije se ne može. Treba misliti na svaku stavku. U ovaj sam biznis krenuo iz ugostiteljskih voda, dobio sam veliki kredit HBOR-a na čemu sam im iznimno zahvalan. Bez njega ne bih izdržao pritisak gradnje. Na prvi sam mah, naime, mislio sam kako će već postojeći devastirani objekt “Ville” trebati samo obnoviti. No dočekala me kompletna rekonstrukcija, ponovno građenje, stavljanje po 700 godina starih kamenih vacada na fasadu, sređivanje 107 stepenica do recepcije, uređivanje 70-ak visećih vrtova...

I to je bio tek početak, planova ima još mnogo, vraćeno se stalno ulaže dalje. Među prvim planiramo napraviti dizalo jer prelaženje 107 skala do recepcije je uzbudljivo, ali ponekim gostima i malo naporno. Tu nam je i novi kuhar Edi Tarabarić, genijalac koji je 20 godina živio u Italiji i izbrusio znanje na njihovim brojnim gastronomskim spektaklima. S njima idemo na proširivanje restorantske ponude, dizanjem na još višu kvalitetu. Nećemo posustati, idemo dalje, force imamo jer smo jedna radišna i složna obitelj – kaže Petar Ćurlin.

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online