Prvomajski vikend: Najava odlične sezone

Na našoj se obali prošloga vikenda odmaralo više od 120.000 gostiju, a, prema nekim procjenama, Hrvatskoj je to donijelo turistički prihod gotovo identičan prošlogodišnjem. Iako se spajanje praznika (nepravedno!) ističe kao navodno isključiva hrvatska specijalnost, kalendar nam je ove godine pokazao da i u drugim zemljama, i to kao sasvim normalno, koriste isti recept. Za vikend smo, naime, ugostili brojne Talijane, Austrijance i Nijemce, Francuze i Britance, no najviše je bilo Slovenaca. Oni su spajanjem Dana osvobodilne fronte i 1. svibnja dobili priliku za tjedan odmora, što se i te kako osjetilo u Istri, ali i drugim dijelovima naše obale. Na Jadran ih je prošli vikend stiglo između 60.000 i 70.000, a analitičari smatraju da nam je upravo slovensko spajanje praznika donijela ohrabrenje za sezonu. Pogotovo jer se malo koji turistički djelatnik nadao ponavljanju prošlogodišnjih rezultata ...


PROVOMAJSKI VIKEND


Najava odlične sezone


Iako se spajanje praznika (nepravedno!) ističe kao navodno isključiva hrvatska specijalnost, kalendar nam je ove godine pokazao da i u drugim zemljama, i to kao sasvim normalno, koriste isti receptPiše: Mile Franičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


Naši su građani lani imali priliku za produljeni godišnji odmor, a, kako je Praznik rada bio u petak, uz korištenje četiri dana godišnjeg, spajanjem se tada moglo dobiti čak devet slobodnih dana.

Sve je to rezultiralo da smo na Jadranu lani, od 30. travnja do 4. svibnja 2009. imali više od 122.000 gostiju, uz ostvarili 380.000 noćenja.

To što ovaj put nije bilo tako i što su u ukupnoj strukturi gostiju dominirali stranci, ne treba zabrinjavati. Uz njih, ali i domaće goste, pred Hrvatskom je odlična turistička sezona.

Povezani članci

Who's Online

We have 167 guests and no members online