'Zavodnici' na premijeri nakon premijere

Nakon premijere nove predstave Centra za kulturu Omiš, koja je bila na Dan žena, slijedi nam prva "poslijekoronska" izvedba predstave "Zavodnici", jedne bračne komedije prema motivima djela nobelovca H. Pintera i V.Kljakovića, kojom vas organizatori časte besplatnim ulazom. Predstava je nastala u koprodukcija Centra za kulturu Omiš i kazališne družine "Ritam igre", a riječ je o u autorskom projektu dramskih umjetnika Ivana Baranovića i Ivane Giove Župa, koja igra u petak, 19. lipnja 2020. s početkom u 20 sati u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku. Dođite i lijepo se zabavite..
 

30. Marulićevi dani krajem listopada

30. Marulićevi dani koji, zbog pandemije koronavirusa, nisu bili održani u tradicionalnom terminu krajem travnja, održat će se u Splitu od 19. do 26. listopada ove godine. Na jubilarnom izdanju festivala hrvatske drame, koje se od 1991. odvija u organizaciji HNK Split, bit će prikazano 12 predstava u produkciji hrvatskih te po jednog kazališta iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Mađarske po izboru Gordane Ostović, izbornice ovogodišnjih Marulićevih dana. Jubilarni festival hrvatske drame bit će posvećen uspomeni na njegovog osnivača i prvog ravnatelja Radu Perkovića. U konkurenciji za festivalske nagrade na 30. će Marulićevim danima biti izvedene sljedeće predstave...
 

Ciganin, ali najljepši

HNK Zagreb u sklopu projekta Kazalište u vašim domovima donosi predstavu "Ciganin, ali najljepši". Hit-predstava zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta u režiji Ivice Buljana "Ciganin, ali najljepši" bit će prikazana u subotu 11. travnja u 20 sati. Ovu veliku ansambl-predstavu, rađenu po romanu Kristijana Novaka, koja govori o zabranjenoj ljubavi između zrele žene i mlađahnog Roma, o političkim skandalima i migracijskoj krizi, do sada je vidjelo gotovo četrdeset tisuća gledatelja na izvedbama u HNK u Zagrebu te na spektakularnim gostovanjima u Beogradu, Ljubljani, Mariboru, Splitu, Rijeci, Brijunima i Slavonskom Brodu, piše 24sata. Time se slava popularnog romana proširila među kazališnom publikom. Predstava će biti dostupna za gledanje na YouTube kanalu 24sata.
 

Odgođeno: Marulićevi dani

Jubilarno 30. izdanje Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, koje se trebalo održati u Splitu od 20. do 27. travnja, odgađa se zbog pandemije koronavirusa, a novi termin odredit će se sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Odluka je donesena u konzultacijama između ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, predsjednice Vijeća Marulićevih dana Ive Hraste Sočo i intendanta HNK Split Srećka Šestana, priopćeno je iz HNK Split, koji je osnivač i organizator festivala.
Od 21. travnja do 4. svibnja ipak će se održati četvrta radionica dramskog pisanja, sastavni dio popratnog festivalskog programa, koja će se, u skladu s okolnostima odvijati online. Voditelj radionice i ove je godine dramski pisac Tomislav Zajec, docent na Odsjeku dramaturgije zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.
 

Kazalište na daljinu

Draga djeco, osim škole na daljinu, od ovog vikenda pratite i kazalište na daljinu! Tijekom idućeg razdoblja Gradsko kazalište lutaka Split u vaš dom donosi neke od svojih najgledanijih predstava. U subotu, 21.3. u 18 sati pogledajte online premijeru predstave Andrijane Grgičević "Stonoga Goga" koja je nastala u koprodukciji s Teatrom Poco Loco. Predstava će se moći pogledati na ovoj poveznici u 18 sati.
 
Na Dan žena, u nedjelju, 8.3.2020. s početkom u 20 sati u dvorani nekadažnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku izvesti će se premijera komedije "Zavodnici", autorskog projekta dramskih umjetnika, Ivane Giove Župa i Ivana Baranovića, inspiriranog domaćim i stranim piscima o vječnoj temi ljubavi, zavođenja, braka,.. Predstavu potpisuje autorski tim koji čine Ivana Giove Župa, Ivan Baranović, Miho Dolina i Petar Buljević, a nakon premijere publika će moći i nazdraviti za autore i za žene koje obilježavaju svoj dan, uz pratnju glazbenica Rozarije Samodol na klaviru i Ane Bubalo na violini.

ODGOĐENO!   Predstava "Zavodnici" koja se trebala odigrati u okviru proslave Dana Općine Dugi Rat u nedjelju, 15.03.2020 s početkom u 19:30 sati u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija" u Dugom Ratu je odgođena, zbog poznate virusne situacije, za neka bolja i zdravija vremena. Hvala na razumjevanju.
 
Mjuzikl "Bambina" Ane Tonković Dolenčić, Nene Belana i Olje Dešića premijerno će biti izveden na Valentinovo, 14. veljače, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u režiji Krešimira Dolenčića. Izvedbom će dirigirati Jure Bučević, suradnica redatelja i koreografkinja je Jelena Bosančić, scenografkinja Dinka Jeričević, a kostimografkinja Tea Bašić Erceg. Neno Belan potvrdio je da mu se telefonskim pozivom ispunio višedesetljetni san da će imati mjuzikl izrađen na svoju glazbu. Vratit ćemo se svi u to doba o kojem svi pričaju, o kultnim osamdesetima, na jedan spektakularan način, rekla je  ravnateljica drame Jelena Bosančić. Radnja mjuzikla odvija se sredinom osamdesetih godina 20. stoljeća u splitskom škveru. Tamo se za grčkog brodovlasnika gradi tanker Bambina. Glavnu ulogu ima mladi, neiskusni inženjer brodogradnje kojemu se nije lako suprotstaviti s uhodanim mehanizmima korupcije koje u škveru zatiče. A kada se u sve upletu još i ljubavna priča s maturanticom na praksi, sindikalni problemi i obiteljske razmirice, rezultat je autentični mediteranski kaos koji se rješava uz puno galame, grubih riječi, melodramatskih obrata i naravno, pjesme...
 

Roko i Cicibela na Priku

Za sve zaljubljene.. i one koji će to tek postati..
 

Mjuzikl 'Menopauza' na Gripama

Mjuzikl 'Menopauza' postigao je veliki uspjeh na brojnim pozornicama svijeta zato što na vrlo duhovit, iskren i autentičan način oslovljava probleme žena u srednjoj životnoj dobi. Prva dva splitska termina za subotu, 18.01. na splitskim Gripama rasprodana su u rekordnom roku, pa je dodan još jedan termin za ŠC Gripe i to za 25.01. u 18:00 sati i 20:30 sati. U glavnim ulogama hrvatske inačice mjuzikla koji uključuje poznate glazbene hitove iz 60-ih, 70-ih i 80-ih, moći ćete pogledati Sanju Doležal, Salome, Arijanu Čulinu i Karmelu Vukov Colić, koje su utjelovile poduzetnicu, hipijevku, reality zvijezdu i domaćicu, dok je redateljica Nina Kleflin. Nabavite svoju ulaznicu na vrijeme (kupite ih online putem sustava Adriaticket te na blagajni ŠC Gripe) i uživajte u jedinoj menopauzi u kojoj uživaju i muškarci.
 
Makarska glumačka družina "Zlatousti" priprema se za proslavu 20.godišnjice postojanja, a velika rođendanska fešta odigrat će se u petak 17.siječnja od 20 sati u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka i dvorani Arte u Makarskoj, u kojima će biti upriličena foto izložba, svojevrsno putovanje kroz 20 godina društva uz fotografije, plakate, i uspomene na druženja, te cjelovečernji program.  - Mada su probe počele 1999.godine službeno smo registrirani početkom 2000., a ovo je bila prilika da pozovemo i okupimo sve one koji su do sada, na ikakav način, bili vezani za rad Zlatoustih. Od naših nekadašnjih glumaca pa do svih onih koji su ptipomogli da društvo opstane do danas – najavljuje Davor Šegota, a prenosi portal Makarska Danas.