Nastavlja se maraton kulturnih događanja na ušću Cetine poznat i kao Omiško ljeto. Ovog tjedna iz male radionice Centra za kulturu Omiš izlaze sljedeće predstave, koncerti izložbe.. za velike i male! Više detalja u nastavku, a sljedeći događaje je

16.8. srijeda, u 21:00 h
MARITIMNA IZLOŽBA "Putovanja jednog kapetana“ - privatna zbirka kapetana Gorana Ercegovića
ILIRSKO SJEMENIŠTE

Večeras se u galeriji AZ u nekadašnjem Ilirskom sjemeništu u 21 sat otvara IZLOŽBA izvornih afričkih maski i pomorskih navigacijskih pomagala iz privatne zbirke kapetana GORANA ERCEGOVIĆA.  Sasvim netipični kriljanski kapetan sada plovim nekim drugim, nebeskim morima, a nakon svojih ovozemaljskih vijađa svojoj dragoj se uvijek vraćao s originalnim poklonima. Neke od njih moći će te vidjeti i večeras... i idućih radnih dana u galeriji "AZ" od 16 do 21 h, sve do 25.8.2017.  
 

Koncert: Jelena Rozga u petak na Malom Ratu

I popularna Jelena Rozga neće ovog ljeta propustiti održati koncert na maloračkoj plaži. Sve Mi Se Čini da ćemo je već u petak, 18.8. vidjeti na popularnoj maloračkoj plaži gdje će s početkom u 23 sata početi koncert u popularnom Coco baru.

Eto nove prilike da se uz Gutljaj Vina ili neki jači Opijum opet oduzmemo na Minut Srca Tvog uz Rodit Ću Ti 'Ćer I Sina i zbrojimo uz Minus i Plus, te da uz malo Bižuterije, Razmažene i Samo Simpatije (Jel' Zbog Nje?) Ginemo pod Nebom Boje Moje Ljubavi...
 

Koncert: Nives podiže Celzijuse na plaži u Malom Ratu

U srijedu, 16.8. vam stižem u Coco Bar na Mali Rat. Pjevamo, plešemo, a obzirom da smo na najljepšoj plaži možda se pred jutro i okupamo ;-). Eto, tako zbori Nives Zeljković. Valjalo bi svratit na plažu..
 

Biseri francuske šansone u nedjelju na Omiškom ljetu

Dašak pariških ulica i osvježenja s Cetine, koja će večeras glumiti Sienu, na Omiško ljeto donosi večer pod imenom "Biseri francuske šansone" u izvedbi šarmantne Ane Opačak uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze. Njena interpretacija šansona Edith Piaf, Charlesa Aznavoura, Jacquesa Brela,.. pa sve do suvremenih francuskih šansonijerki Patricije Kaas i Zaz i drugih frankofonih izvođača, jedan je iz niske bisera ovogodišnjeg Omiškog ljeta. Početak koncerta koji će se održati u romantičnom ambijentu škurobande platoa iza Narodne knjižnice Omiš je u 21:30 h, a ulaznica je svega 20 kn. Vidimo se..
 

Smotra klapa u Žrnovnici

Tradicionalna smotra klapa Žrnovnici održava se već osam godina. Klapska pjesma na večer ovlada veličanstvenim ambijentom, povijesnom Antoničinom (Benzona) mlinicom, na popularnom izletištu uz samu rijeku, o čijoj atraktivnosti govori i činjenica kako su upravo ovdje snimane scene za popularnu seriju “Igra prijestolja”. Udruga "Žrvanj” i ove je godine iznjela najveći teret pri organizaciji klapske fešte. Ove godine ulaznica "košta" jednu sadnicu (30 kuna). Valja novim sadnicama zasaditi opožarenu površinu i opet ozeleniti Žrnovnicu. Fešta je večeras, pa se na vrijeme (jer gužva na cesti "nikad ne spava") uputite prema najljepšim mlinovima na Žrnovnici.
 

Bow vs. Plectrum i Cesarice na Omiškom litu


Večeras na Omiškom ljetu slijedi nastup egzotičnog dua "Bow vs. Plectrum" i ženske klape Cesarice, glazbeni dvoboj "Gudala protiv trzalice", iza kojeg stoje Filip Novosel za tamburom te Tihomir Hojsak za kontrabasom, mladi glazbenici koje veže ljubav prema žicama, glazbenoj tradiciji, nesvakidašnjem stapanju žanrova i nekonvencionalnom pristupu glazbi, svojevrsnoj fuziji etno glazbe i suvremenog jazza, začinjenih balkanskim i panonskim štihom. "Bow vs. Plectrum" će s Cesaricama večeras u na platou iza Narodne knjižnice Omiš izvesti pjesme sa svog novog albuma koji je svjetlo dana i tamu noći ugledao početkom lipnja. Vidimo se..
 

Koncert: Neda Ukraden u petak na maloratskoj plaži

Već desetljećima popularna Neda Ukraden gostovati će u petak, 11.8. na maloratskoj plaži. Koncert u kasnovečernjim satima održati će na platou ispred Coco bara. Tko voli - nek izvoli!

Nije Došlo Doba Da Se Rastajemo s koncertnom sezonom na Malom Ratu, Ostariti Ćemo Čekajući da u Ponoć na plažu svrate Oči Nevjerne, s kojima ćemo čekati Zoru jer To Mora Da je Ljubav, a Samo Je Maloračko Nebo Iznad Nas... Posluži Nas Srećo!
 
Četvrtak, 10.8.2017., Omiš, plato iza Narodne knjižnice, 21.00 h
IZBOR IZ OPERA I OPERETA
Pjevaju: Branka Pleština i Antonija Teskera, pijanist: Zoran Velić
Organizator: CZK Omiš
 

Koncert ansambla 'Strune' na Omiškom ljetu

Srijeda, 9.8.2017., Omiš, crkva sv. Duha, 21.30 h
KONCERT ANSAMBLA "STRUNE"
Organizator: CZK Omiš

U večernjim satima u ugodnoj hladovini omiške crkve svetog Duha očekuje Vas koncert ansambla "Strune" kojeg čine omiški pedagozi i glazbenici Silvana Vulas (violina), Ana Bubalo (violina), Ana Mimica (flauta) i Tončo Čavar (violončelo).
 

Pokušaj osvrta na središnji događaj Omiškog ljeta

Sinoć, doslovno u najvrućjoj večeri ljeta, kad su se ljetne haljine i lanene košulje nikad tješnije pripijale za vrela tijela, a rupčići lako gubili u njedrima, ako vas je najzagušenija cesta u državi odlučila "propustiti" do Omiša, na platou iza Narodne knjižnice mogli ste uživati u izvrsnom koncertnom događaju, koncertu "Matija svira Arsena", središnjem događaju 28. Omiškog kulturnog ljeta, osmišljenog u malom ali agilnom Centru za kulturu Omiš.
Uoči koncerta, sjedeći i čekajući početak u odlično ispunjenom gledalištu, prisjetio sam se da sam Ga par puta vidio po Omišu, čak i bio pola večeri za susjednim stolom (dok je on uživao u čašicama razgovora s svojim omiškim prijateljima), na istom onom trgu koji je nakad ljeti prštio životom, a danas je samo njemi talac ljetnih restoratera, slušao sam ga potom u Zakučcu, vižitao ga zadnji put s prijateljima u Zagvozdu (a da nisam ni znao da je to zadnji put), glupo propustio onaj njegov posljednji koncert u Splitu, u dvorani u Lori..
Na scenu konačno izlazi njegov sin, Matija, "hrvatsko narodno blago", kako reče malo kasnije njegov i ćaćin dobar prijatelj Zoran Predin, te počinje prebirati po klaviru.. Odsvirao nam je neke od klučnih dijelova ćaćine glazbene ostavštine u aranžmanima dostojnih jednog od najboljih europskih jazz pijanista, numere s svog izvrsnog albuma "Matija svira Arsena", nagrađenog Porinom za albumu godine. Na pozornici su mu se uskoro pridružili Zoran Predin i Lea Dekleva, dugogodišnji prijatelji obitelji Dedić i vrsni kantautori koji su dugo surađivali i nastupali s Arsenom i sada s Matijom.
Što još napisati? Da je koncert bio izvrstan? Jest. Ali to smo i očekivali. Da je prošao u trenu? Da. 80-ak minuta je proletjelo dok kažeš seks. Da je bilo tužno i sjetno. Jee. Ali i nestvarno lijepo.. Na kraju je red zahvaliti se i zaslužnima za ovo lijepo iskustvo. Hvala umjetnicima, hvala prijateljima iz CZK Omiš koji ne posustaju u tome da nam ovakvim lijepim večerima osvježe "iste dane, iste noći" ovog dugog, toplog, radnog ljeta..