Saša Javorčić preuzeo Mosor

Trener seniora Orkana Saša Javorčić u novu će sezonu povesti momčad Mosora, trećeligaša iz Žrnovnice. Iza njega je uspješna sezona za kormilom Orkana iz Dugog Rata gdje je vodio prvu momčad. - Zahvaljujem se Orkanu na dobroj suradnji, ispunili smo cilj, ostanak u 1. Županijskoj ligi, to smo odradili na vrijeme i najvažnije nismo bili u situaciji da se do posljednjeg kola "tresemo". Ali, moram to reći, Orkan je klub koji po svemu zaslužuje Treću ligu. I po uvjetima i kvaliteti mladih igrača - zaključio je Javorčić razgovor za DalmacijaNews.
 

U subotu izbori za Nadzorni odbor Hajduka

Udruga Naš Hajduk podsjeća da će se drugi po redu demokratski izbori za 7 od 9 članova Nadzornog odbora HNK Hajduk Split održati u subotu 4. srpnja od 9 do 19 sati na stadionu Poljud. Izborno mjesto će biti smješteno u prostorijama Odjela za članstvo, a tom prigodom će biti organizirana dva reda. Jedan za članove čija prezimena počinju slovima od A do Lj, a drugi za članove čije prezime počinje slovima od M do Ž. Pozivaju se svi članove koji nisu iskoristili mogućnost dopisnog glasovanja da osobno na izborno mjesto donesu zapečaćenu malu kuvertu u kojoj je ispravno ispunjen glasački listić, a tom prigodom sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu. Zapečaćenu malu kuvertu u kojoj je ispravno ispunjen glasački listić u ime člana može donijeti i njegov izaslanik, ali tom prigodom mora uz sebe imati i kopiju njegove osobne iskaznice ili putovnice. Sve informacije o izborima, kao i o kandidatima, su dostupne na službenim stranicama, a za dodatna pitanja članovi se mogu obratiti na mail \n This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Savjesno i odgovorno iskoristite vaše glasačko pravo i tako odlučite o budućnosti Kluba.
 

Djeco, počela je škola vaterpola VK Korenat

Vaterpolo sezona u Dugom Ratu je već počela. Dugoratska škola vaterpola otvorila je "vrata" svoj zainteresiranoj djeci koji na aktivan način, uz sport i druženje, želi provesti ljetne praznike. Trenira se u igralištu u portu Orij pod paskom iskusnog vaterpolo stručnjaka Branka Bjelanovića, igrati će se Treća liga HVS u kategorijama mlađi kadeti, juniori i seniori, neće faliti ni vaterpolo turnira, kako domaćih tako i u gostima, a odigrati će se i niz prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu već danas, u četvrtak s početkom u 17 sati kada će se mlađi kadeti i juniori VK Korenat susresti s vršnjacima iz jednog južnoafričkog vaterpolo kluba, koji je već tjedan, dva na ljetnim pripremama u Dalmaciji. Roditelji koji žele upisati djecu u školu vaterpola VK Korenat to mogu napraviti na igralištu u Oriju uoči treninga (jutarnji je u 10 sati, a popodnevni obično u 17 h). Za više informacija tu je kontakt telefon tajnika kluba Stipe Kadića - 095 823 8753. Vidimo se na portu Orija..
 
Proteklog vikenda jedrila se Špinutova regata za Optimiste u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva. U subotu po laganom maestralu, a u nedjelju po buri, na udare do 15 čvorova, regata je okupila šezdesetjednog jedriličara iz Dalmacije a ujedno se bodovala i za prvenstvo škola. Najviše umjeća po ovako promjenjivim uvjetima pokazale su djevojčice, pa je regatu dobila Karmen Perković iz splitskog Labuda koja je ujedno bila prva u konkurenciji djevojčica dok je naša Klara Brničević iz JK Orišac Dugi Rat osvojila prvo mjesto u kategoriji djevojčica do 12 godina te 28 mjesto u ukupnom poretku. Uz Klaru na regati za JK Orišac još su jedrili Lucijan Brničević (46.) i Paola Ercegović (59.). U natjecanju škola pobijedili su jedriličari škole Kneza Trpimira iz Kaštela..
 
Dječaci RK Hrvatski dragovoljac osvojili su treće mjesto u svom uzrastu na velikom međunarodnom rukometnom turniru "Makarska 2015." koji se svake godine održava u lipnju i okuplja mlade rukometaše i rukometašice iz zemalja diljem Europe. Pet dana turnira, pet sportskih "eskurzija" mladih dugoratskih rukometaša i rukometašica i njihovih trenera iz RK Okran i RK Hrvatski dragovoljac put Makarske (davno su prošla vremena kada su naše ekipe pet dana cjelodnevno boravile u Makarskoj), utakmica, pauza, utakmica, pa povratak kući, a sutra sve iz početka..
 
MNK SVETI JOSIP - MADUNIĆ BUS  2:5 (0:2). Veliko finale 9. malonogometnog turnira "Sveti Ante" Podstrana, a koji se ove godine igra i u čast prvog poginulog branitelja iz Podstrane - Vladimira Vukovića Vate - protekao je u lijepom ambijentu, prepunim tribinama i uzbudljivom dvoboju dviju ponajboljih ekipa turnira. Nakon prvih desetak minuta ravnopravne utakmice sjajno se za balun izborio Buzov, okrenuo igrača Svetog Josipa te zabio sidrunski za 0:1. Vrlo brzo pao je i drugi pogodak za ekipu Madunić busa. Opet je sudjelovao raspoloženi Buzov asistiravši Bajamiću za 0:2. U drugom poluvremenu Sveti Josip pojačava ritam utakmice, nizaju se prilike preko Marčića i Vrdoljaka, ali "Sveci" ne uspijevaju zabiti i smanjiti rezultat. Kazna za promašaje ih brzo stiže te Madunić bus preko Bajamića i Perišića odlazi na velikih 0:4 te mirno zaključuje finale. Do kraja susreta Sveti Josip s golovima Galiota i Vrdoljaka samo ublažava poraz u finalu Podstranskog turnira. Osim osvojenog drugog mjesta "Svetaca", utješnog pehara i nagrade od 7,000 kn, spomenimo još da je Božo Marčić proglašen za najboljeg golmana turnira..
 

Mirko Grabovac novi je trener Omiša

Mirko Grabovac novi je trener seniora trećeligaša Omiša. Prošle sezone Grabovac je vrlo uspješno vodio Mosor. Pod njegovim vodstvom momčad se sa Šibenikom borila za naslov prvaka treće lige, a nakon što se rastao s klubom zbog odlaska u Singapur na nekoliko dana (bio je pozvan na proslavu 20. godišnjice tamošnje lige u kojoj je ostavio veliki trag kao igrač) sastav iz Žrnovnice ja pao i sezonu je okončao tek na trećem mjestu. Prošlu sezonu Omiš je završio na 14. poziciji.
 

Rukometašice Mikleuša u posjetu Orkanašicama

Ovog tjedna u sportsko-turističkom posjetu Dugom Ratu bile su djevojčice rukometnog kluba Mikleuš iz istoimenog malog mjesta pokraj Slatine. U Dugi Rat je došlo 10-ak mladih sportašica koje su ugostile obitelji igračica RK Orkana Dugi Rat. RK Mikleuš se natječe u 3.HRL, a tijekom boravka u Dugom Ratu gošće su s mladim Orkanašicama zajednički održale par treninga na Streljani te odigrale dvije utakmice. Marljivi domaćini iz RK Orkan su uz sportsko druženje i gostoprimstvo pokazali svojim gošćama i ljepote Dugog Rata, Omiša, Splita, a ove zime u planu je uzvratni posjet mladih Orkanašicama Mikleušu te uživanje u zimskim radostima..
 
Jedriličarski klub "Orišac" Dugi Rat organizira školu jedrenja za djecu od 7 do 12 godina. Škola jedrenja započinje u subotu, 27 lipnja, a odvijat če se u terminima tri puta tjedno u akvatoriju ispred Dugog Rata. Osnovni uvjet je da su dijeca plivači. Sve informacije zainteresirani roditelji mogu dobiti na mobitel 095 904 69 75 ili dolaskom u klub u lučici Dugi Rat u 10 sati na dan početka škole jedrenja.
 
Joško Čizmić novi je predsjednik Rukometnog saveza Splitsko dalmatinske. Čizmić je bio jedini kandidat. Prikupio Je dvadeset potpisa klubova članica te je na Izbornoj skupštini jednoglasno izabran za novog čelnika dalmatinskog rukometa. O planovima za sljedeće četiri godine, koliko mu traje mandat, Čizmić je rekao: - Želimo poboljšati dijalog medu članicama saveza te suradnju s trenerskom i sudačkom organizacijom. Važno je i poboljšati financijsku situaciju jer se savez trenutno financira Isključivo od klubova putem određenih usluga. Split će biti domaćin jedne od skupina Europskog prvenstva za muškarce 2018. godine i za to se također moramo pripremiti, a inzistirati ćemo i na omasovljavanju i boljim uvjetima za mlađe dobne skupine. Čizmić nije zaboravio i na jedan jubilej. - Ove godine obilježavamo 65 godina djelovanja saveza. Toliko je praktički star i rukomet u Hrvatskoj. Velika je to brojka..