Čestitamo našim borcima, mladim sportašima koji treniraju borilačke vještine, brojnim našim prvacima, šampionima, njihovim trenerima, sparing partnerima, izborniku,.. na prvih 30 godina rada, marljivog treniranja i ostvarene niske uspjeha! Iz malog-velikog kluba "poviše Streljane", kickboixing kluba "Dalmacija" Dugi Rat, pored svih najviše strši i nasjajnije svijetli ipak jedno ime, ime osnivača i prvog trenera kluba i svojedobno izbornika nacionalnog tima u kick boxingu - Jozo Čikotić. Čikotić je nedavno dobio i priznanjje od našeg nacionalnog saveza, nagradu za životrno djelo, za svoj dugogodišnji rad u sportu. Priznanje je to za Čikotićevih 40 i više godina posvećenih borilačkom sportu u našoj zajednici, ogromnoj nisci ostvarenih uspjeha na mnogim poljima borilačkih vještina, i kao aktivni sportaš i kao dugogodišnji trener, te kao nacionalni izbornik, uvijek je bio prezaposlen u svojoj dugoratskoj "kovačnici" prvaka, pravi primjer i uzor svojim sinovima, Hrvoju, Tomislavu i Zvonimiru i našoj omladini, koju je godinama, desetljećima, iz male dvorane poviše Streljane učio, trenirao, vodio u natjecanja, odgajao i spremao za život. A sve je počelo u toj maloj dvorani poviše "Streljane" prije 30 godina... Osvojili su 27 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, osvojili još puno veći broj naslova državnih prvaka Hrvatske. Dugi je niz  sportaša, boraca, članova "Dalmacije", koji su osvajali medalje, naslove i priznanja diljem domovine i inozemstva, da ih ovdje navodimo poimenice, stoga čestitamo svima na prvih 30 godina njihovog i našeg kluba, te se nadamo nastavku marljivog i uspješnog rada i nastavku niza uspjeha. Sritno!
 
U Splitu na 10. Internacionalnoj Hall of fame of Martial arts (Kući slave borilačkih vještina) naš sumještanin Josip Jozo Čikotić primljen je u Kuću slave borilačkih vještina. Čestitamo našem šampionu, osnivaču KBK "Dalmacija" Dugi Rat, prvaku i treneru prvaka, učitelju koji je mnoge dugoraćane uveo u svijet borilačkih sportova, nacionalnom izborniku u low kicku,.. sve to i puno više naš je Jozo Čikotić.
A koliko je velika čast i priznanje biti primljen u Kuću slave borilačkih vještina, najbolje se vidi po borcima koji su primljeni do sada u kuću slavnih: Bill Wallace, Don Dragon Willson, Ernesto Hoost, Peter Aerts, Semmy Schilt, Ray Sefo, pok. Branko Cikatić, Jerome Le Banner, Alistair Overeem, Jason Statham, Siniša Andrijašević, Marko Žaja, Predrag Znaor, Antonio Plazibat, Dragan Primorac i mnogi drugi velikani borilačkih vještina.
Nakon svečanosti inauguracije u Hall of Fame, svoj MMA seminar održao i česti dugoratski i dućki gost, Alistair Overeem.

Čestitamo našem šampionu, treneru, izborniku, susjedu, prijatelju i na ovom uspjehu! Priznanje je to za Čikotićevih 40 i više godina posvećenih borilačkom sportu u našoj zajednici, ogromnoj nisci ostvarenih uspjeha na mnogim poljima borilačkih vještina, i kao aktivni sportaš i kao dugogodišnji trener, te kao nacionalni izbornik, naš Jozo je uvijek bio prezaposlen u svojoj "kovačnici" prvaka, pravi primjer i uzor svojim sinovima i našoj omladini, koju je godinama, desetljećima, iz male dvorane poviše Streljane učio, trenirao, vodio u natjecanja, odgajao za život... Čestitam, majstore! 
 
Odličnom izvedbom u sve tri runde i pobjedom u finalu, u kategoriji do 71 kg protiv Ruskinje Ekaterine Bezhan, hrvatska predstavnica Helena Jurišić je na Svjetskom prvenstvu u Tajlandskom boksu u Bangkoku osvojila zlatnu medalju. Svih devet minuta Helena je odradila na najboljoj razini, pobijedila u sve tri runde inače odličnu suparnicu iz Rusije. Ovo je splitskoj prvakinji drugi Muaythai naslov najbolje na svijetu, ali iz tek trećeg puta osvojen je u Tajlandu, zemlji u kojoj je ovaj sport i ponikao.
Slavlju hrvatske reprezentacije pridonijela je i Ana Bajić u kategoriji +75 kg koja kući nosi srebro. Ona je izgubila finalni meč protiv Ruskinje Irine Larionove na bodove, a inače je pružila vrlo dobru borbu. Još u subotu je broncu oko vrata objesio mladi Vito Košar (U23) koji se nije plasirao u finale, ali njegovo vrijeme tek dolazi. U dvije borbe u Bangkoku pokazao je kako se na njega može računati u budućnosti.
 

Bravo, Čikotići!

U talijanskom Jesolu do krajem listopada 2021. održalo se WAKO seniorsko svjetsko prvenstvo u kickboxingu. Na prvenstvu su nastupile jake snage hrvatskog kickboxinga iz brojnih hrvatskih klubova. Među njima i naš stameni i iskusni dugoratski dvojac. Zvonimir Čikotić iz KBK Dalmacija Dugi Rat imao je zapažen nastup na svjetskom prvenstvu u superteškoj kategoriji. Zaustavljen je tek u polufinalu, da bi naposljetku slavio u borbi za broncu.
U njegovom kutu ringa u Jesolu bio je i njegov trener i otac Josip Čikotić, bivši izbornik hrvatske kickboxing reprezentacije za kick light.
Danas su Čikotići svečano primljeni u uredu župana Splitsko-dalmatinske županije, gdje im je župan Blaženko Boban čestitao na zapaženom sportskom uspjehu, osvojenoj brončanoj medalji i međunarodnoj promociji Dalmacije i sporta.
Čestitamo im i mi, još jedanput, na uspjehu i novoj, brončanoj medalji iskovanoj u "visokim pećima" i ringu podno Kaskada, u dugoratskoj "kovnici" sportskih uspjeha u borilačkom sportu.
Bravo, Čikotići!
 
U talijanskom Jesolu do 24.10.2021 održava se WAKO seniorsko svjetsko prvenstvo u kickboxingu. Na prvenstvu nastupaju jake snage hrvatskog kickboxinga iz brojnih hrvatskih klubova. Među njima je i naš stameni i iskusni dugoratsko dvojac. Zvonimir Čikotić iz KBK Dalmacija Dugi Rat nastupa na svjetskom prvenstvu u superteškoj kategoriji. S njim je i njegov trener Josip Čikotić.
Poželimo im dobre borbe i sportsku sreću i da se vrate zdravi u svoj Dugi Rat sa odličjem oko vrata.
 
Branko Cikatić dobio je dostojanstven spomenar. Njegova obitelj dovršila je autorsku knjigu 'King of the ring' koju je 'Hrvatski tigar' počeo pisati 2013. godine, ali tri godine poslije zaustavila ga je teška bolest. Pravo životno djelo obećala je nastaviti njegova supruga Ivana uz pomoć djece Lucije i Bruna, piše Josip Grčić na stranicama portala Dalmacija News.
I bi tako. Knjiga 'King of the ring' kao vječna uspomena na Branka Cikatića, čovjeka koji je svojim borilačkim vještinama stigao do zvijezda, a tajlandskim boksom zadužio cijelu Dalmaciju predastavljena je u Splitu uoči godišnjice smrti ovog velikana hrvatskog borilačkog sporta. Na 170 stranica opisana je povijest tajlandskog boksa sve do današnjih dana, Brankova karijera uz posebno detaljan opis povijesne 1993. godine kada se u Japanu okitio titulom pobjednika turnira K-1 Grand Prix te Europskog prvenstva koje je doveo u Split.
Uz članove njegove obitelji, koautore knjige, riječi hvale za Branka imali su i predstavnici grada Splita i Solina te županije. - Branko je čovjek koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest borilačkog sporta u svijetu i sporta u cijeloj Hrvatskoj. Poznavao sam Branka, kao mladić sam svojevremeno trenirao i u njegovom klubu. Vidio sam koliki je imao utjecaja, jer su s njim trenirati dolazili iz cijelog svijeta. Ova knjiga i druge će biti još jedan dokaz kolika je Branko bio veličina ovog čovjeka. On je pronio svoju domovinu diljem svijeta - istaknuo je Tomislav Đonlić, pročelnik za prosvjetu naše županije.
- Život je borba, a ja sam se naučio boriti - rečenica je urezana u prikazanom kratkom videu Brankova života. Rečenica koja bi trebala postati 'moto' svakog čovjeka na ovoj planeti.
 

Stipu Miočića čekaju spektakularne borbe u 2021.

Pobjednik meča Stipe Miočić - Francis Ngannou, koji će se održati 27. ožujka na UFC-u 260, borit će se s Jonom Jonesom u drugoj polovici godine. Jones je nedavno prešao u tešku diviziju nakon što je poharao polutešku. Mnogi ga smatraju ponajboljim borcem u povijesti.
- "Stipe, on je najveći teškaš svih vremena. On drži sve statistike i ostvarenja koja to dokazuju. A Francis je jednostavno zvijer kada pogledamo njegovu nokautersku moć, ali i činjenicu da konstantno napreduje. Obje te borbe predstavljaju gigantske izazove, ali po to sam i došao u ovoj fazi svoje karijere", rekao je Jones. No prije željenog dvoboja s Jonesom, Miočić treba još jednom pobjediti opasnog kamerunskog nokautera Francisa Ngannou.
 
Nakon puno godina bio je to pravi spektakl tajlandskog boksa. Na 19. prvenstvu Hrvatske održanom u Zadru, u odličnoj organizaciji Sv. Zoila, sudjelovalo je stotinjak boraca iz petnaestak klubova iz cijele Hrvatske što je svojevrsni rekord po brojnosti. Naravno, u Zadru je bila i skupina naših mladih boraca, članova kick-boxing kluba "Dalmacija" Dugi Rat. Samo natjecanje, koje je trajalo nekih sedam sati i bilo je u prijenosu uživo, ponudilo je vrhunske borbe, uzbuđenja... Uz natjecatelje ništa lakši posao nije imala Stručna komisija u odabiru najboljih pojedinaca. Ukupno najbolji klub je KTB FLASH iz Splita. Borci dugoratskog kluba opet su ostvarili zapažene rezultatena prvenstvu Hrvatske:
VLATKA KOVAČEVIĆ, 1. mjesto!
MATEJ KOVAČEVIĆ, 2. mjesto
LEO BRČINA, 3. mjesto
ALBIN AHMETI, 3. mjesto
Čestitamo našim mladim sportašima i njihovim trenerima!
 
Ove se subote u Omišu održalo državno prvenstvo u kickboxingu na kojem je prijavljeno 326 natjecatelja iz 48 klubova. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Ribnjak u organizaciji Kickboxing kluba "Sveti Jure" - Gata. Natjecalo se u disciplinama PF (Km), LC (Ks), KL (Jun), LK (sen), bez gledatelja zbog strogih epidemioloških mjera usljed pandemije koronavirusa. U dvorani je tako smijelo biti samo sto osoba, no sva borbe mogle su se popratiti putem YouTube kanala CroRing.
Dugorački sportaši okupljeni u KBK Dalmacija Dugi Rat ostvaril su odlične rezultate na prvenstu:
VLATKA KOVAČEVIĆ, 1. mjesto u kategoriji Kick light - Juniorke-60, državna prvakinja u ovoj kategoriji!
LEO BRČINA, 2. mjesto u kategoriji Kick light - juniori-79
MATEJ KOVAČEVIĆ, 3. mjesto u kategoriji Kick light - juniori-74
ALBIN AHMETI, 3. mjesto u kategoriji Light contact - stariji kadeti+69.
Čestitamo našim mladim sportašima i njihovim trenerima!
 

Josipu Čikotiću nagrada za životno djelo HKBS-a

Josip Čikotić, uspješni sportaš, dugogodišnji voditelj i trener kickboxing kluba "Dalmacija" Dugi Rat, bivši izbornik hrvatske kickboxing reprezentacije za kick light, otac i trener uspješnih sportaša Tomislava i Zvonimira Čikotića.. nagrađen je Nagradom za životno djelo od strane Hrvatskog kickboxing saveza za vrhunske postignute rezultate te veliki doprinos i dugogodišnji rad u HKBS-u. Čestitamo i mi! Bravo!