U organizaciji Golf kluba Split 1700 na golf igralištu u Stobreču odigran je Masters Zimske lige na kojem su nastupila 23 najbolje plasirana golfera i golferice. Nakon 6. kola Zimske lige, Master Zimske lige odlučivao je o konačnom poretku Zimske lige 2017 Golf kluba Split 1700. Bilo je odličnih udaraca i iznenađujućih rezultata. Događale su se i smješne situacije kad su gosti klupskog kafića bježali jer je majstor poslao lopticu umjesto na green u kafić. Sve ukupno Masters Zimske lige ponudio je dobro druženje, solidan golf, a uz prekrasno sunčano vrijeme odličnu priliku za uživanje uz rijeku Žrnovnicu, piše DalmacijaNews.
 

Najava: Jesenice treking 2017.

Prekrasni krajolici, izazovne staze, odlična ekipa i dobra zabava i ove će godine biti glavni aduti Jesenice Trekinga koji će se održati u subotu, 22. travnja 2017. u sklopu Proljetnog Treking Kupa. Sedmo je ovo već izdanje popularne jeseničke trekking utrke koja će se odvijati u tri kategorije kako bi svi mogli odabrati željenu dionicu. Od 2017. godine Proljetni Treking Kup doživljava svoju “nadogradnju” te odlazi u povijest, a umjesto njega osnovana je Dalmatinska Trail Liga! Uz već nadaleko poznate utrke Marjan Trail, ProminaTrek, Jesenice Treking, ImberTrek i Mosor Grebbening, Dalmatinska Trail Liga donosi i četiri nove utrke i to: Tisno Trail, Kozjački Satarluk, Lastovo Trail te Vela Strka! Sve ove utrke okupljaju velik broj trail i treking trkača, kako rekreativaca tako i profesionalaca, ali i velik broj zaljubljenika u prirodu i planinarenje. Uz odličnu organizaciju, odlične i lijepe staze, nezaboravne "after" partije, ove utrke pružaju nezaboravno iskustvo trail i treking trčanja u Dalmaciji te turističku promociju ovih naših krajeva.
 

Regata hrvatskog Kupa u jedrenju na dasci u Podstrani

U organizaciji jedriličarskog kluba "Podstrana“ proteklog vikenda održala se posljednja ovogodišnja regata hrvatskog Kupa u jedrenju na dasci. Po vrlo lošem vremenu, s mnogo kiše, a malo vjetra, zaključena je natjecateljska sezona i to vrlo uspješno za JK Podstrana čiji je član Ante Berlengi ukupni pobjednik hrvatskog kupa (Ante je to napravio i lani). Berlengi je pobjedio i ljetos na Državnom prvenstvom u Vignju. Jedriličarski klub iz Podstrane u 2016. u svojim redovima ima džavnog prvaka u muškoj i viceprvakinju - Katarinu Pelivan - u ženskoj konkurenciji, te vrlo zapaženu školu jedrenja na dasci.
 
Omiški treker Ante Pešić Golub, član TTK Strka i PD Imber i splitska maratonka Nikolina Šustić, inače članica AK Sljeme, vratili su se sa svjetskog trail prvenstva održanom u portugalskom Nacionalnom parku Peneda-Gerĕs gdje su kao članovi Hrvatske trail reprezentacije ostvarili zadovoljavajuće rezultate među gotovo 300 trailera iz 40 zemalja svijeta na stazi dugačkoj 85 kilometara s ukupno oko 5000 metara uspona. – Bilo je to sjajno iskustvo! Teren je bio tehnički zahtjevan, ali meni je odgovarao jer običavam trčati po makadamu, po brdima, no osobno sam se malo preračunao, pa sam požurio na jednoj dionici i onda se potrošio nakon serije grčeva u nogama i na koncu završio na 80 i nekom mjestu u muškoj kategoriji, dok je Nikolina bila odlična na 30. mjestu. Ipak, mislim da smo pojedinačnim rezultatima kao reprezentacija opravdali odlazak u Portugal. Bilo je fascinantno vidjeti sve te uigrane ekipe, super dobro opremljene, u bojama svojih država, sa cijelim timom trenera, psihologa, masera.. Vidi se da neke zemlje jako puno ulažu u trail dok kod nas još nema ni trail organizacije – kaže popularni Golub..
 
Ovog vikenda, naš legendarni trekker Ante Pešić Golub nastupati će u trail trčanju u – Portugalu, i to za Hrvatsku reprezentaciju trail trčanja. Naime sama utrka održati će se u jedinom portugalskom nacionalnom parku Peneda-Gerĕs, a ovo će zapravo biti i prvo povijesno svjetsko prvenstvo u trailu nakon "ujedinjenja" dviju trail associjacija pod okriljem svjetske atletske federacije IAAF. Priliku da bude dio povijesti je iskoristila i Hrvatska, koja će u Portugalu imati prvi službeni nastup na jednom globalnom prvenstvu u trailu. Lijepu našu predstavljati će Nikolina Šustić, Jelena Brezak, Radmila Maksimović, Ante Pešić, Nikica Smolić, Nikola Horvat, Josip Stipčević, Kristijan Šivak, Vedran Sabljić, Toni Matić i Damir Maksimović. Na svjetskom prvenstvu nastupiti će 268 trailera iz 37 različitih zemalja svijeta na natjecateljskoj stazi dugačkoj 85 kilometara s ukupno oko 5000 metara uspona, od čega ih 2/3 dolazi iz Europe, što ne čudi jer je predio oko Alpa uglavnom žarište ove discipline.
 
"Samo" 22 sata i 39 minuta trebalo je 44-godišnjem Slovencu Toniju Vencelju da prevali 100 milja, odnosno 165 kilometara, od Omiša do Klisa, preko Mosora, Gata, Zadvarja, Brela, Lokve Rogoznice i natrag odakle je krenuo, te osvoji prvo mjesto na utrci Dalmacija Ultra Trail koja se ovog vikenda odvijala na području srednje Dalmacije. Odlučivši popularizirati ove krajeve kao destinaciju idealnu za pustolovni turizam udruga Dalmacija Trails organizirala je ovu utrku u četiri dužinske kategorije (165, 110, 60 i 20 km) i privukla gotovo 350 natjecatelja iz tridesetak zemalja, čak iz daleke Kanade i Novog Zelanda. Trčalo se, hodalo, padalo i opet dizalo na brojnih stazama koje su vodile kroz mala sela i zaseoke, primorske gradove, uz maslinike i vinograde, te tek prokrčene staze koje su nekada davno, kada se bavilo ozbiljno poljoprivredom, bile u uporabi. – Toliko vam je prekrasno ovdje u Dalmaciji da bih najradije sad ostala. Moram priznati da je utrka bila tehnički zahtjevnija od Ultra Trail Mont Branc-a! Sve je bilo dobro prvih 80 kilometara, a onda sam se borila s kamenjarom na koji nisam navikla – rekla nam je Francesca Canepa, talijanska zvijezda trail trčanja koja je među ženama prva stigla na 100 milja, u vremenu 25 sati i 50 minuta..
 
Ovog vikenda u našem se kraju održavala prva utrka Dalmacija Ultra Trail koja je u petak krenula iz Omiša (utrka na 165 km!) i Klisa (110 km), a u subotu iz Baške Vode (60 km) i Dugog Rata (20 km) na kojima je po najljepšim brdskim i planinskim krajolicima Dalmacije trčalo više od 300 natjecatelja iz 31 zemlje, među kojima i mnoga svjetski poznata imena iz svijeta trail trčanja i naši lokalni šampioni. Dalmacija Ultra Trail tako je u četiri dužinske kategorije trkačima povezala mnoge gradove i općine Dalmacije poput Omiša, Dugog Rata, Podstrane, Splita, Solina, Kaštela, Klisa, Zadvarja, Baške Vode, Brela i planinama Kozjakom, Mosorom, Biokovom i omiškom Dinarom. Pobjednik utrke na 110 km je naš Poljičanin Duje Lekšić Crv. Najbolji na 100 milja Dalmacije 2016. je Slovenac Toni Vencelj. Na cilj u Omišu stigla je prva dama utrke na 100 milja, legendarna Francesca Canepa, kao četvrta u ukupnom poretku! Do cilja su dotrčali i pobjednici "sprinterske" kategorije DUT-a, utrke na 20 km koja je u subotu u 13 sati krenula iz centra Dugog Rata. To su Ivan Vlajić, s vremenom od 2 sata 6 minuta i 2 sekunde te Novozelanđanka Angela Waters, s vremenom 2 sata 17 minuta i 59 sekundi! Čestitamo pobjednicima, kao i svim sudionicima utrke, te posebno čestitamo organizatorima utrke iz udruge "Dalmacija trails" koji su u ovom pothvatu imali podršku svih lokalnih zajednica, HGSS-a, Turističkih zajednica općina i županije i dvjestotinjak volontera. Bravo!
 
Ovog lijepog vikenda u našem kraju se održava prva utrka Dalmacija Ultra Trail koja je jučer krenula iz Omiša (utrka na 165 km!)  i Klisa (110 km), a na kojoj po najljepšim brdskim i planinskim krajolicima Dalmacije trči više od 300 natjecatelja iz 31 zemlje, među kojima i mnoga svjetski poznata imena iz svijeta trail trčanja i naši lokalni šampioni. Pobjednik utrke na 110 km je naš Poljičanin  Duje Lekšić Crv koji je prvi danas utrčao u cilj u Omišu. U subotu u 13 sati iz centra Dugog Rata kreće utrka na 20 km..
 

Počela utrka Dalmacija Ultra Trail!

Ovog petka, točnije od 21.-23.10. 2016. stazama Dalmacija Ultra Traila protrčalo je preko 300 natjecatelja iz 31 zemlje, među kojima i mnoga svjetski poznata imena iz svijeta trail trčanja, poput slovenaca Tonija Vencelja, ovogodišnjeg pobjednika Valamar Traila 71 km i Marjana Zupančića, pobjednika 100 milja Istre 2016. Tu je još I Lionel Trivel, pobjednik Trail Du Roc De La Lune 2016 - Ultra Du Pas Du Diable i trećeplasirani na Ultra Trail du Mont Blanc 2015 -TDS. Među ženama naći će se i talijanska zvijezda trail trčanja, Francesca Canepa, dvostruka pobjednica Tor de Geants, utrke duge 320 km i 24.000 m/nv, pobjednica 100 Milja Istre i ovogodišnja pobjednica 4K Alpine Endurance Trail Valle d'Aosta, utrke duge 350 km, koja svladava 25.000 metara visine. Pobjedu sigurno očekuje i britanac Charlie Sharpe, višestruki pobjednik niza utrka, koji se ovdje prijavio na utrku dugu 60 km. Hrvatske boje na utrci 110 km branit će Duje Lekšić Crv, pobjednik niza domaćih utrka koji je prije nepunih mjesec dana završio Tor de Geants. Utrka Dalmacija Ultra Trail sastoji se od 4 dužinske kategorije:
165 km – start Omiš, 21.10, u 13.00 sati s Trga Knezova Kačića
110 km – start Klis,  21.10. u 21.00 s Kliške tvrđave
60 km  - start Baška Voda, 22.10. u 9 sati s Rive u Baškoj Vodi
20 km – start Dugi Rat, start 22.10. u 13.00 sati, iz centra mista