Koncerti: Jazz u veljači

Gradsko kazalište lutaka Split i ove godine, šesti put za redom, organizira ciklus koncerata pod nazivom "Jazz u veljači" koji će na daske splitskog lutkarskog kazališta dovesti poznate zvijezde, ali i neka nova imena jazz scene.  Nakon Tamare Obrovac i njenog kvarteta veću ovu subotu, uoči Valentinova, te nastupa Chui (Toni Starešinić klavir, elektronika / Vojkan Jocić saksofon, elektronika / Janko Novoselić bubnjevi), domaće koncertna atrakcija koja je već su s prva dva albuma iz 2012. i 2013. godine skrenula pozornost na sebe i stekla ugled na hrvatskoj i europskoj jazz sceni, ciklus će u subotu, 20. veljače zatvoriti Aleksandar Dujin Kvartet (Aleksandar Dujin klavir / Branimir Marković bas gitara / Gabor Bunford Buga saksofon / Petar Radmilović bubnjevi). Aleksandar Dujin je osnivač i duša orkestra koji pod njegovim imenom djeluje već 18 godina i broji preko četrdeset glazbenika raznovrsnih glazbenih opredjeljenja i izraza. U Split u subotu dolazi kvartet vrsnih muzičara koji se po svom opredjeljenju savršeno uklapaju u Dujinov glazbeni koncept naziva My Jazzway, sastavljen od njegovih autorskih kompozicija nastalih tijekom 35 godina, a koje u osnovi kao glazbeni izraz imaju jazz..

JAZZ U VELJAČI

Izvor: GKL Split

TAMARA OBROVAC QUARTET
Tamara Obrovac vokal, skladbe / Matija Dedić klavir/ Žiga Golob kontrabas / Krunoslav Levačić bubnjevi
Cijena ulaznice: 100,00 kn

Ovogodišnji program započinje u subotu, 6.veljače koncertom hrvatske jazz dive Tamare Obrovac s svojim kvartetom (Tamara Obrovac vokal, skladbe / Matija Dedić, klavir / Žiga Golob, kontrabas / Krunoslav Levačić, bubnjevi). Tamara Obrovac u GKL-u je prvi put nastupila prije dvije godine i sa svojim Transhistria Ensemblom oduševila dalmatinsku publiku. Nema sumnje, istarska lady među svim generacijama ima svoju publiku, a uvijek svježa i originalna dolazi nam i ove zime sa svojim kvartetom otvoriti šesti jazz ciklus.


CHUI
Toni Starešinić klavir, elektronika / Vojkan Jocić saksofon, elektronika / Janko Novoselić bubnjevi
Cijena ulaznice: 60,00 kn

Ovaj mladi jazz trio uspješno razvija vlastiti i originalan alternativni jazz izraz protkan raznolikim glazbenim stilovima. Njihov je zvuk spoj jazz-a i suvremene plesne glazbe, u kombinaciji s elektronikom, funkom, ambijentalnom glazbom, rock n' rollom. Na koncertu 13. veljače u GKL-u promovirat će i svoj treći album  "Third Sun From the Stone" iz 2015., koji je od strane mnogih kritičara proglašen albumom godine.


ALEKSANDAR DUJIN KVARTET
Aleksandar Dujin klavir / Branimir Marković bas gitara / Gabor Bunford Buga saksofon / Petar Radmilović bubnjevi
Cijena ulaznice: 70,00 kn.