Knjige: 'Sustav moći' Davida Barsamiana

Noam ChomskyKnjiga razgovora Davida Barsamiana s Noamom Chomskim, 'Sustav moći', s podnaslovom Razgovori o globalnim demokratskim pobunama i novim izazovima pred američkim imperijem, u izdanju Naklade Ljevak u biblioteci Book Marker publicističko je štivo koje u formi pregnantnih intervjua predstavlja aktualna razmišljanja jednoga od najzanimljivijih suvremenih mislilaca, i to o gorućim globalnim temama ...

KNJIGA DAVIDA BARSAMIANA

Chomsky - konzervativni guru planetarnoga dosega

Piše: Mario Bošnjak / tportal
Izvor: tportal.hr


David Barsamian je direktor često prenošena i citirana radijskoga programa Alternative radio. U zbirci razgovora "Sustav moći", vođenih u razdoblju od 2010. do 2012. godine, Noam Chomsky najneposrednije odgovara i na širok spektar civilizacijskih odsudnih pitanja.

Chomsky sve te kompleksne teme i dileme izlaže jezgrovito te počesto s preciznom povijesnom retrospektivom.

Nadoknađuju tako ti u knjizi objavljeni intervjui posvemašnju insuficijenciju komentatorskoga vanjskopolitičkog štiva u hrvatskim tiskanim medijima nakon što je, odmah nakon stranica kulture, malo po malo reduciran i prostor vanjske politike u dnevnicima, a koji je onda uglavnom i preimenovan u rubrike nazvane Svijet i slično, tj. prečarobiran je u svenazočni infotainmnet, instant ersatz za sve ono vrijedno u novinama čega već dugo nema.

PROČITAJTE VIŠE...