Čarolija kista i maske Vesne Matulić

Vesna MatulićDugoraćanka Vesna Matulić se već 15 godina bavi jednim vrlo neobičnim poslom. Ona je televizijski/filmski šminker i masker. Nakon završenog školovanja na London College Of Beauty Therapy, svoju prvu priliku je dobila na filmu “Holding“ Tomislava Radića, a potom se traka zarolala i počela je raditi na HTV-u koji joj je omogućio da se u potpunosti posveti tom poslu. Nakon HTV-a uslijedila su snimanja za AVA produkciju, Constantin Entertinment, Ring Multimedia, Plavi Film... Radila je gotovo sve u domenama TV programa, od informativnog, zabavnog, pa sve do serija, filmova, showova, reklama, videospotova... a u Splitu vodi Školu filmske maske i šminke u Gradskoj knjižnici “Marka Marulića“ od početka ožujka.. Marko Njegić zna o Vesni više. Pročitajte ...

ČAROLIJA KISTA

Školu filmske maske i šminke Vesne Matulić

Piše: Marko Njegić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- S obzirom da sam velika ljubiteljica filma, često posjećujem odjel multimedije u knjižnici “Marka Marulića“ i kroz razgovor s gosp. Tomom Šimundžom, na obostrano zadovoljstvo, došli smo na ideju da bi bilo vrlo inspirativno Splitu ponuditi nešto novo kao što je radionica filmske maske i, evo, pokrenuli smo je – govori Matulić i smatra da se zainteresirani još uključiti u radionicu.

vesna matulić

- Premda, mislim da će istinske filmoljupce zanimati kako se zapravo kreira maska za pojedinu ulogu, scenarij ili film. Dobrodošli su apsolutno svi, a naročito ljubitelji filma koje zanima kako to izgleda iza kamera – poziva Vesna zainteresirane kojima će pokušati iz prve ruke pokazati i objasniti kako to izgleda na jednom pravom filmskom setu.

- Približit ću im misteriju kako pomoću maske promijeniti karakter lika – kako ga pomladiti ili postarati te kako nastaju rane, posjekotina, masnice, ožiljci i slično. Iskreno, mislim da ovo Splitu treba, jer je pomalo zanemaren po pitanju filma, filmskih radionica, pa tako i filmskih festivala – veli ona.

Matulić će (o)davati trikove kako filmske maske, tipa Joker i Terminator, napraviti kvalitetno i efektno.

vesna matulić

- S namjerom smo prvi dan radionice stavili dan uoči poklada. Htjeli smo pokazati polaznicima ideje maski za karneval, a u narednim susretima ćemo se posvetiti baš pravim transformacijama lica npr. Edwarda Škarorukog, Jokera i sl., te i filmskih trikova – jamči majstorica šminke.

PROČITAJTE VIŠE...