ScreenX "kino bez granica" u Cinestar Mall of Split

Filmska i kino tehnologija iz godine u godinu ide korak po korak naprijed. Blitz-CineStar u Cinestar Mall of Split kina donosi i u srijedu predstavlja SCREENX, “kino bez granica", prvi svjetski multi-projekcijski kino format u kojem je platno "prošireno" i lijevo i desno od centralnog dijela, korištenjem bočnih zidova kina i njihovim pretvaranjem u "produžetak platna", što gledatelju omogućuje 270 stupnjeva panoramskog doživljaja filma. Takozvano “kino bez granica” biti će doživljaj koji će kinoljupci dugo pamtiti.
Tehnologiju ScreenX je 2012. kreirao CJ 4DPLEX – dio južnokorejskog konglomerata CJ Group – kao jedan od kino formata tvrtke koji stoji uz 4DX, multi-senzornu kinematografsku tehnologiju koja uključuje efekte kretanja i okoliša.
Uz već postojeći 4DX i IMAX®, Cinestar u Mall of Split kino dvoranama i dalje podiže ljestvicu kvalitete i doživljaja kroz ovo novo panoramsko iskustvo gledanja filmova. Najnoviji format prikaza kino hitova prvo će upoznati baš dalmatinska publika u Splitu (uskoro i u Zagrebu).
Prvi naslov koje će publika u CineStaru Mall of Split moći gledati u ovom formatu od srijede, 23. studenog, od službenog otvaranja, je novi povijesni akcijski spektakl Ridleya Scotta “Napoleon”.
Od četvrtka, 7. prosinca, na program novog formata dolazi i čudesni božićni film za cijelu obitelj “Wonka”, a od 21. prosinca zaroniti ćemo u morsko plavetnilo uz “Aquaman i izgubljeno kraljevstvo” – nastavak jednog od najuspješnijih DC filmova svih vremena.
Vidimo se na dugoratskom Grinch adventu u Pina i u splitskim kinima!

Izvor: Blitz-CineStar

ScreenX "kino bez granica" u Cinestar Mall of Split