Zanimljivosti..

Osvajanje punice ili svekrve

punicakrasoticaNije upitno da je svatko od vas, najmanje jednom u životu osjetio gadnu tremu kada se radi o sudbonosnom trenutku upoznavanja sa dragom mamom vaše ljubavi. Garant ste doživjeli sve i svašta, ha? Jedna moja draga prijateljica, "potencijalnu" svekrvu upoznala je na jako neprimjeren način. Gospođa mama se iznenada pojavila u vikendici, sa namjerom da se pozabavi rezanjem loze. Umjesto toga, prerezalo ju je skoro srce kada je ugledala sina svoga kako jezikom istražuje dotični teritorij mlade bučne dame na njenom kuhinjskom stolu. Valjda zato nije imala volje za "novu" priliku. Mislim na testiranje stola. Sad su u braku. Svekrva to nikada nije spominjala i neugodnosti i napetosti je brzo nestalo. Svejedno, nije ugodno biti pegula i doživjeti krivi dan za upoznavanje koje planiraš mjesecima ...

A SAD ONAJ NAJTEŽI DIO...

Osvajanje punice ili svekrve

Piše: M.V. / Kastela.org
Izvor: Kastela.org

Upoznavanje sa mamom voljene osobe svima je pomalo bauk. Kako curama, tako i momcima. Nakon upoznavanja i period koji slijedi je jako „osjetljiv“, jer svi se nekako želimo svidjeti tim majkama, na kraju krajeva, to otvara još jedna vrata do srca voljene osobe.

zlato mamino
Zlato mamino..


Znači ulog je prevelik, tako da se ne isplati zabrljati situaciju.

Puno se njih u mom šarolikom društvu našlo pred takvim zidom, a kako smo nedavno „svitovali“ jednog ne zadugo slobodnog momka kod ponašanja u jednom takvom skorom upoznavanju, mislim da sam pohvatala osnovna pravila koja bi valjalo imat na pameti.

Mazi me nježno

Ma koliko bili vješti sa riječima i poklonili partnerovoj mami ono što jako voli, bez obzira na sve izrečene komplimente i naizgled zadovoljan izraz lica dotične, odati ću ono što vam neće nitko nikada priznati, a jako je važno (izvor: moja svekrva!).

Pred majkom nježno mazite njeno dijete (sina, kćer), cmoknite se, zagrlite, budite zaljubljeni, a ne ukočeni. Ono što je njoj kao majci najvažnije je ipak činjenica da vi volite njeno dijete, tj vašeg sadašnjeg ljubavnog partnera. Tako lakše i prije možete steći njenu naklonost i simpatije.


Ostvari snove

Svaka majka želi da joj dijete bude sretno, voljeno i da će imati jako lijepu budućnost. Ukratko, da će na neki indirektan način kroz vašu ljubavnu vezu i emocije prema njenom djetetu ostvariti svoje snove.

Ovo je situacija kada je korisno da mama čuje dobre stvari sa obje strane i tvoje i partnerove. Znači neke lijepe planove, u kombinaciji sa ozbiljnim i zrelim razmišljanjima.
 

Slušanje je majka mudrosti

Ništa manje važna sitnica je znati ponekad brbljavi jezik zaključati ili  baciti u stanje mirovanja. U trenutcima treme koja htjeli mi to ili ne zna biti prisutna, često brbljamo svakakve gluparije. Mame to razumiju, ali do jedne granice. Zato je najbolje biti biti umjeren, i uglavnom slušati gospođu mamu.

Ona često zna izvaliti nešto što će vam biti i indirektna pomoć u rukovanju sa vašim voljenim bićem. Meni je moja svekrva pomogla svojim komentarom kako moj dragi u konverzaciji od malih nogu ima stav da njegova mora biti prva i zadnja. I da se ne isplati sa njim natezati, već pustiti da voda nosi. Tako da sam ubrzo njene riječi prakticirala u stvarnosti.

On na nešto zapne, a ja lijepo trepećem sa novom maskarom, nasmiješim se i čekam da odsvira svoje. I super. Vuk sit, a ovca cijela. I još imam saveznicu za ogovaranje, i mudru prijateljicu, da, u njegovoj mami!


Ne glumataj

Mame nisu za podcjenjivati. Ženski rod poznaju, ali i muški. A godina i iskustva u nogama imaju. Zato nemojte se pretvarati da ste ono što niste, nema glumatanja i petljanja. Budite iskreni i onakvi kakvi jeste inače. Ako krenete sa glumatanjem, ne piše vam se dobro.

I nije gospođa mama vještica, već ste vi zaribali ponašajući se nepromišljeno.

Lijepa riječ i zlatna vrata otvara

Nije loše uvaliti koji kompliment. Na frizuru, slatku košulju, ukusne kolače, primamljiv ručak, lijepo cvijeće koje uzgaja, tražiti je savjet za npr recept, koju knjigu pročitati.

Ali nemojte da vam padne na pamet praviti je budalom, ako npr. žena ima 65 godina, a izgleda ko da joj 80 na leđima, a vi je inteligentno pitate kada joj je 50-ti rođendan.
 

Važni datumi

Nakon što se upoznate, neka vam ne bude teško nazvati je ili još bolje navratiti sa poklončićem i tako joj čestitati rođendan. Jako je važno pokazati poštovanje i pažnju i da vam je stalo do osobe koja je na kraju krajeva rodila vašu životnu ljubav.

Ja sam sa svojom odmah uspostavila takav odnos i obje se osjećamo lijepo kada dođe takav dan.

Pazi na svoj izgled

Ako  se na upoznavanju pojavite neobrijani, nepočešljani, ne daj Bože bez posjeta kadi prije toga, ili odjeveni ko da ste danima u redu na zavodu za zapošljavanje, zgužvani, flekavi,...ili cure sa pretjeranim ratničkim bojama, litrama parfema, u minjaku i sa štiklom primjerenijom za privatni krevetni party sa dragim, predomislite se na kućnom pragu i vratite se upristojeni.

Decentno odjeveni, smireni, sa smiješkom na licu. Ne idete na maškare, nego se prezentirate budućoj punici ili svekrvi.
 


Ponudi pomoć

Ako si u  prilici, uvijek se ponudi za pospremiti stol, oprati suđe, odvesti je negdje. Nije nevažno skupljati pozitivne poene i njeno povjerenje, jel da? Ima i čudnih mama - meni je jedna davno prigovorila „neće meni nitko u mojoj kući prati suđe“.

Ljubomorna mama i zaštitnica svog sina jedinca, ali eto ima iznimki. Dobro da me je ljubav brzo prošla, jer sam načula da joj je nevjesta na tabletama za smirenje.


Ne muči njeno dijete

Poštovanje i iskrenost  prema voljenoj osobi iz vas mora blještati kao neonska reklama. Majka jako brzo osjeti kada joj je dijete u nevolji, nesretno ili ako ste kadri povrijediti ga.

Stoga ako ne igrate pošteno i vodite zakulisne igrice, niste sigurni da će ta veza potrajati i slično, radije se izmaknite i dolazite na upoznavanje.