Upišite se za sufinaciranu nabavu sadnog materijala za 2014. godinu

U prostorijama Općine Dugi Rat do 15. ožujka 2014. g. (radnim danom) moći će se upisati zainteresirani za nabavu sadnog materijala za 2014. godinu, koji se provodi u cilju ostvarenja Programa podizanja višegodišnjih trajnih nasada - u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje na području Splitsko-dalmatinske županije. Program sufinanciranja nabave sadnog materijala provodi se po principu plaćanja: 1/3 Splitsko-dalmatinska županija, 1/3 Općina Dugi Rat, a 1/3 krajnji korisnik. Pozivamo zainteresirane stanovnike sa područja Općine Dugi Rat da se prijave za upis sadnog materijala (sortu i količinu) u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Dugi Rat (Pavao Tomić), radnim danom od 08:00 do 14:00 sati ili da prijavu zajedno sa potrebnim prilozima dostave na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SADITI SE MORA

Upišite se za sufinaciranu nabavu sadnog materijala za 2014. godinu

Izvor: Općina Dugi Rat

Krajnji korisnici sredstava mogu biti isključivo poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Upisnik te imaju namjeru:

     a) zasaditi najmanje 1000 m2 zemljišta s tim da poljoprivredne rudine ne zauzimaju više od 5% ukupne površine
     b) zasaditi najmanje 500 loza ili 30 stabala masline odnosno voća.


Pozivamo zainteresirane stanovnike sa područja Općine Dugi Rat da se prijave za upis sadnog materijala (sortu i količinu) u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Dugi Rat (Pavao Tomić), radnim danom od 08:00 do 14:00 sati ili da prijavu zajedno sa potrebnim prilozima dostave na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pri upisu sadnog materijala potrebno je priložiti:

- dokaz da su upisani u Upisnik
- fotokopiju osobne iskaznice
- vlasnički ili posjedovni list nekretnine na kojoj će saditi sadnice
- potvrdu o podmirenim obvezama prema Općini Dugi Rat

Nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.
 


Omiš: Javni poziv svim zainteresiranim vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG)

Gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić uputio je javni poziv svim zainteresiranim vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) da dođu na sastanak, koji će se održati u srijedu, 12. ožujka, s početkom u 18 sati u Ilirskome sjemeništu.

Tema je informiranje o uvjetima sufinanciranja nabave sadnog materijala i evidentiranje pojedinačnih potreba po vrstama i količinama sadnica, a sve se radi sukladno uvjetima javnog poziva gradovima i općinama Splitsko-dalmatinske županije na podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz Programa sufinanciranja nabave sadnog materijala.

U obzir dolaze obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja određeno sjeme sade na površinama većim od 1000 četvornih metara.

Tekstove županijskog programa i poziva te obrazac anketnog upitnika zainteresirani mogu preuzeti na službenim web stranicama Grada Omiša, a za sve informacije mogu nazvati Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Omiša.