2. Međunarodni košarkaški kamp u Omišu

Parket odzvanja, koševi na sve strane, čuju se samo naredbe trenera i vidi osmijeh na licima igrača. Idealna scena za sve ljubitelje košarke, baš to se događa na 2. IBC (International Basketball Camp) Croatia, kampu što ga je organizirao trener Boris Kurtović, a koji će potrajati sve do 6. kolovoza. Mladi košarkaši u Omišu treniraju uz poznata košarkaška imena. IBC Croatia ove je godine stigao u Omiš, u novu dvoranu i ugostio 45 mladih košarkaša i košarkašica iz Engleske, Njemačke, Belgije, Izraela, Švedske, Danske, Slovačke, Nizozemske i Hrvatske. Uz Kurtovića, u kampu rade Ante Nazor, Moris Hadžija, Roi Holon, Josip Vučko, Vlado Blagajić i Igor Kuvačić, a kao gost najavljen je jedan od najboljih europskih trenera Velimir Perasović. Već prvog dana kampa s igračima su trenirali Krešimir Lončar i Ante Delaš od kojih su polaznici kampa imali što naučiti.., piše Dalmatinski portal.

Mladi košarkaši u Omišu treniraju uz poznata imena

Izvor: Dalmatinski portal

Posebnost kampa IBC Croatia je što se ne bazira na masovnosti, već na kvalitetnom radu, svakom polazniku se posvećuje velika pažnja kako bi ispravio neke krive košarkaške navike, ali i stekao nova znanja, koja će primijeniti u utakmicama.

- Užitak mi je raditi ovaj kamp, koji će, sada se to može slobodno reći, postati tradicionalan. Odaziv je izuzetan, posebno nam je zadovoljstvo što su došli brojni igrači iz inozemstva, koji su prepoznali ovo što radimo. Već sada, prije kraja kampa, imamo brojne najave za sljedeću godinu - kazao je Kurtović.