Dućanin Drago Vojnović svjetski viceprvak u rukometu na pijesku

KRP Dugi Rat

Nakon završetka nogometne ludnice u brazilskom Recifeu započelo je novo svjetsko prvenstvo. Ovaj put, doduše, u nešto manje razvikanom sportu – rukometu na pijesku. A, za razliku od nogometaša, hrvatski rukometaši (na pijesku) od početka turnira smatrani su jednim od glavnih favorita za naslov te su ispravnost ovih predviđanja i potvrdili ulaskom u finale Svjetskog prvenstva gdje ih je čekao domaćin i trostruki svjetski prvak – Brazil.  Hrvatskim pjeskašima, nažalost, za osvajanje titule nije bio dovoljan odličan nastup našeg Drage Vojnovića, člana nekadašnjeg prvaka Hrvatske u rukometu na pijesku KRP Dugi Rat, a koji je u finalu čak 10 puta zatresao protivničku mrežu, kao i izvrsna partija Igora Totića koji je nakon utakmice izabran za najboljeg vratara turnira:  - Utakmica je bila iznimno napeta, pravi praznik rukometa na pijesku. Realno gledano, radi se o dvije nabolje selekcije na svijetu, aktualnim svjetskim (Brazil) i europskim (Hrvatska) prvacima i nije slučajno što su se ove dvije selekcije našle i u finalu. S obzirom na kvalitetu Brazilaca i činjenicu koliko ulažu u ovaj sport, drugo mjesto je također enorman uspjeh te nije sramota izgubiti od njih. No, da smo imali priliku, imali smo i defintivno ostaje žal za medaljom većeg sjaja – izjavio je nakon finalne utakmice Drago Vojnović, reprezentativni pivot i jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije ...

RUKOMET NA PIJESKU

Dućanin Drago Vojnović svjetski viceprvak u rukometu na pijesku

Izvor: Fosal.hr

Hrvatski pjeskaši su u prepunoj areni u brazilskom Recifeu pred 4000 ljudi odlično otvorili utakmicu te koncentriranom igrom i pritiskom na njihovom dotada ponajboljem igraču, brazilskom markeru Bruni, dolaze do prednosti koju uspjevaju zadržati do kraja prvog perioda.

Drago Vojnović

U nastavku Brazil ubacuje u višu brzinu te gotovo čitavi drugi set (da, rukomet na pijesku igra se na “setove”) održava prednost od nekoliko golova razlike čime je postalo jasno da će pitanje pobjednika biti odlučeno tzv. raspucavanjem gdje se s nekoliko izvrsnih obrambenih akcija istakao Brazilac Diogo.

Who's Online

We have 112 guests and no members online