Rekreativna biciklistička utrka kroz Podstranu

Biciklistički klub Timun, Turistička zajednica općine Podstrana i Općina Podstrana ove nedjelje, 31. siječnja, organiziraju VI. kolo Zimske XC Lige Dalmacije. Planirani start je u 12 sati u Podstrani, a prijave za rekreativnu utrku moguće je obaviti putem obrasca mrežne stranice Rekreativne XC zimske lige u Dalmaciji – http://www.xczld.info/prijava. Online prijave se zaprimaju do 29. siječnja te će se svim prijavljenima do navedenog roka izraditi broj sa imenom i prezimenom. Više o stazi saznajte u nastavku..

Rekreativna biciklistička utrka kroz Podstranu

Izvor: TZ Podstrana

Voziti će se dva kruga po 12 km. Zajednički start je na parkingu gdje su prijave i okupljanje sudionika, a nakon 1500 m dolazi se  do mjesta gdje se daje znak za leteći start. Prvih 2000 m kombinacija je širokog betonskog puta te širokog makadama uz blagi uspon. Nakon toga dolazi dionica sa nekoliko oštrih i kratkih uspona. Na 4 km izlazi se na lokalnu asfaltnu cestu koja će biti zatvorena za promet. Na 5.km prolazi se kroz stari dio Podstrane te se ulazi kroz jedan kratki single track u široki makadam koji vas prati sve do 10 km. Na 9. km nalazi se okrjepna stanica sa vodom. 

Rekreativna biciklistička utrka kroz Podstranu

Na 10. kilometru organizatori apeliraju na poseban oprez jer se ulazi na single track nizbrdo koji za podlogu ima kombinaciju kamenja i zemlje. Poseban oprez vrijedi za sve one koji nisu vični vožnji na takvom terenu,uz napomenu da propuste spretnije vozače ispred sebe. Na 11, 5 km izlazi se opet na široki makadam gdje se spaja krug.

Rekreativne kategorije: U20, Žene, 20-30, 30-40, 40+