Foto finiš: Nikad uzbudljiviji plivački maraton u Omišu

Kao i svake godine, na startu 21. Otvorenog prvenstva Dalmacije u daljinskom plivanju održanom u subotu, 2.8.2014. ispred Gradske luke u Omišu okupilo se više od stotinu što rekreativnih što profesionalnih plivača. Ovi prvi odradili su kraću dionicu od 2 kilometra, a titulu najboljeg plivača rekreativca osvojio je Toni Elezović iz Splita koji je od starta do cilja stigao za 22 minute i 51 sekundu. Drugo mjesto osvojio je Srđan Latinović iz Splita (23.53), dok se brončanom medaljom okitio Dean Mogić s vremenom 25.05. Među rekreativkama najbolja je bila Ivana Prizmić (25.08), na drugom mjestu našla se Klara Ana Rafaj (29.24), dok je treće mjesto osvojila Julija Božan (30.24) iz miša. Od domaćih snaga najbrži je bio Nikola Krcatović, dok je najbolja omiška rekreativna plivačica bila 15-godišnja Julija Božan ...

OMIŠKI PLIVAČKI MARATON

Milimetri odlučivali o prva tri mjesta

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


No, koliko god je utrka na 2 kilometra bila zanimljiva, prava drama odvijala se na dionici dugačkoj 10 kilometara gdje su nastupali profesionalni plivači. U epskom foto-finišu, kakvog ne pamte ni najstariji ljubitelji plivanja u Omišu, čak četvero plivača doslovno je u istoj sekundi dotaklo cilj.

Tek je naknadna analiza usporenih snimaka s nekoliko službenih kamera otkrila kako je sretni pobjednik Splićanin Ivan Šitić (2:09:37:00) koji je slavio ispred drugoplasiranog sugrađanina Duje Milana (2:09:37:02) te trećeplasiranog Luke Matije Rafaja (2:09:37:05).

Nikad uzbudljiviji plivački maraton u Omišu

Posebno je zanimljivo kako je Šitić prošle godine bio drugoplasirani sa samo nekoliko stotinki prednosti ispred nesretnog Duje Milana koji dogodine, uopće ne sumnjamo, prije utrke neće rezati nokte.

U ženskoj konkurenciji nije bilo ni približno toliko drame kao u muškoj. Najbrža je bila Riječanka Nika Perčić (2:26:51), drugo mjesto osvojila je Lucija Aralica iz Zadra (2:29:48), dok je treća bila Laura Bijelić iz Starog Grada na Hvaru (2:38:10).

Who's Online

We have 385 guests and one member online

  • admin