Družba malih gusarica

U Zadarskom Narodnom listu, povodom nedavno održanog Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste, osvanuo je lijepi članak o odbojkaškom klubu Gusar iz Omiša, klubu koji okuplja djevojčice i djevojke s ovog područja, a koje se natječu na terenu s razapetom mrežom na sredini u prekrasnom timskom sportu u kojem nema mjesta ljutnji na protivnika - za sve dobro (i loše) odigrano odgovoran je isključivo i sam(o) tim i njegova vještina i uigranost.
OK Gusar Omiš osnovan je 1998, ali nije aktivno djelovao, niti je odmah bio član Odbojkaskog saveza. Tek 2016. kada je klub preuzela naša sumještanka Sanja Vitaić i tako ga doslovno "spasila" gašenja, aktivno sudjeluje u svim županijskim ligama za sve uzrasne kategorije nadmetanja. Dvije godine igrale su 3.NOL jug, e evo već drugu godinu natječu se u 2.NOL jug i cilj im je slijedeće godine izboriti 1.B seniorsku ligu, regija jug. Klub trenutno ima preko 120 članica, natječe se u 5 uzrasnih kategorija (mini, mala odbojka, 2.mlađe kadetska liga, 1.mlađe kadetska liga i 2.NOL seniorska liga, regija jug). Sanja Vitaić  ja predsjednica kluba i jedina trenerica u klubu koja trenira i vodi sve natjecateljske kategorije i školu odbojke.
Na nacionalnom turniru Mala odbojka 2007. u Zadru su nastupile: Lea Vitaić - kapetanica, Dora Skopljak, Tonka Fistanić, Marija Šabić, Mia Brstilo, Nikolina Marušić, Sara Asani, Lana Kovačić, Sani Tafra, Lucija Mistrić, Cvita Podgornik, Melisa Asani i Lana Tafra. U kategoriji Mini odbojka 2009. igrale su: Branka Opačak - kapetanica, Pia Tomić, Veronika Munitić, Ema Stanić, Karla Škarica, Marta Klarić, Tonia Vita Mihaljević, Nina Lozić i Marija Opačak. Uz Sanju je u Zadru bila Sara Brdar, licencirani fizioterapeut kluba i Greta Tomić, naša mlada sumještanka koja igra za seniorsku ekipu Gusara. Malene su zauzele 15. mjesto od 17 ekipa, a one malo veće 14. od 20..

DRUŽBA MALIH GUSARICA

- Grad Omiš jako puno ulaže u sport, bitno im je da je što više djece uključeno u bilo kakkav vid tjelesne aktivnosti i prepoznali su naš trud i zalaganje za djecu na čemu sam im zahvalna! Osigurali su nam uvjete za rad i za bilo kakvu pomoć suradljivo su nam na raspolaganju! Mislim da je odbojka u gradu trenutno jako dobro razvijena, od svih ekipnih sportova u Omišu igramo najviše liga (čak 5!). Ima dosta perspektivne djece i nadam se da će u budućnosti barem jedno veliko odbojkaško ime vezati uz naš mali Omiš - rekla je Sanja Vitaić za Narodni list.

Samo naprijed!

Družba malih gusarica