Lukini izvorni dalmatinski suveniri

izvorni dalmatinski suveniriizvorni dalmatinski suveniriU potrazi za izvornim, ručno rađenim dalmatinskim suvenirima koji ne nose oznaku "Made in China" ne treba ići daleko. U stvari, ne trebate se ni maknuti iz Dugog Rata. Naš mladi sumještanin Luka Pavelić jedan je od nekoliko mještana koji se bave izradom originalnih suvenira zasnovanih na starim dalmatinskim motivima. Luka izrađuje makete starih dalmatinskih kuća, seoskih obiteljskih kuća, poljskih kućica, bunja (okrugla kućica koja je pretežno bila smjestena u polju daleko do kuće stanovanja, a u koju su naši stari odlagali svoj alat za rad u polju, te za sakrivanje od kiše, vjetra i sl.), starih crkvica, te razno raznih maketa objekata koje su radili naši stari. Luka nam kaže da je inspiraciju dobio u našim starim selima koja su već neko vrijeme zapuštena i prepuštena zubu vremena, no ono što ga raduje jest da se sve više ljudi vraća upravo na selo i da obnavlja svoja stara ognjišta s kojih su ne tako davno supustili na more. Svaka je mala Lukina dalmatinska kućica napravljena od 100% prirodnog materijala, kamena, drva...


DALMATINSKI SUVENIRI


izvorni dalmatinski suveniri


Piše: M.B.


Makete su čvste i svaka je unikatna jer ih Luka radi jednu po jednu, kad uhvati vrimena ili po narudžbi, dakle bez serijske izrade, kamenčić po kamenčić, što svakoj kući, konobi, vitrini, obiteljskom hotelu, ugostiteljskom objektu,.. daje miris Dalmacije i jako lijep vizualni dojam.


izvorni dalmatinski suveniri


Luka Pavelić makete izrađuje već nekoliko godina. Većinu maketa poklonio je prijateljima i članovima obitelji, no i svi zainteresirani mogu ukrasiti svoj dom ili pokloniti prijatelju, gostu, mali izvorni dalmatinski suvenir, jer Luka je odlučio prestaviti svoju ponudu i ekipi izvan obiteljskog i prijateljskog miljea.


izvorni dalmatinski suveniri


Cijene suvenira su prigodno recesijske, i definitivno jeftine s obzirom na to koliko se strpljenja i truda uloži u izradu samo jedne unikatne makete.


Ako ste zainteresirani, slobodno nazovite našeg mladog sumještanina ne kontakt telefon 098 17 86 228 ili mu pošaljite e-mail na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


izvorni dalmatinski suveniriFOTO GALERIJA

Napomena: Klikni na sličicu za VEĆU sliku..


suveniri 15

suveniri 14

suveniri 13 

suveniri 12

suveniri 11

suveniri 10

suveniri 9

suveniri 8

suveniri 7

suveniri 6

suveniri 5

suveniri 4

suveniri 3

suveniri 2

suveniri 1

suveniri 0