Kulturna baština i javne politike kulture, obrazovanja i turizma

Projekt Turistička kultura potiče zaštitu kulturne baštine i jačanje hrvatskoga turističkog potencijalaObrazovnim projektom "Turistička kultura" naša županija i udruga Prokultura – Split u suradnji s pokroviteljima i partnerima želi upozoriti na važnost zaštite hrvatske kulturne baštine i jačanja turističkog potencijala RH dodatnom izobrazbom mladih na području kulture i turizma. Smotra najboljih radova učenike koji na temu "Nematerijalna baština mog zavičaja" održati će se na Hvaru od 23. do 25. rujna, a međunarodni stručno-znanstveni skup "Baština i javne politike kulture, obrazovanja i turizma" 26. rujna u Galeriji Meštrović u Splitu ...


TURISTIČKA KULTURA

Projekt Turistička kultura potiče zaštitu kulturne baštine i jačanje hrvatskoga turističkog potencijala

Izvor: Splitsko-dalmatinska županija

Turistička kultura, čiji je vizualni identitet osmislio poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić, zamišljena je kao jedinstven projekt podizanja svijesti o hrvatskim kulturno-turističkim i povijesno-zemljopisnim posebnostima te uklapanja izobrazbe o tome u državni osnovnoškolski sustav obrazovanja.

Osim smotre u okviru projekta održat će se i međunarodni stručno-znanstveni skup "Baština i javne politike kulture, obrazovanja i turizma" 26. rujna u Galeriji Meštrović u Splitu.

Projekt Turistička kultura potiče zaštitu kulturne baštine i jačanje hrvatskoga turističkog potencijala

Ovogodišnje izdanje obrazovnoga projekta Turistička kultura, priređuje Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji i udruga Prokultura – Split u suradnji s glavnim pokroviteljem projekta Coca-Colom HBC Hrvatska i partnerima projekta: Ministarstvom turizma, Hrvatskim povjerenstvom za UNESCO, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Institutom za turizam. Podršku projektu iskazao je i poznati splitski glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni.