Polumaraton kanjonom Cetine

Povodom Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica grada Omiša u suradnji s gradom Omišom organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 30. rujna 2017. godine s početkom u 10 sati.  Tako se polumaraton trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice u ukupnoj dužini od 21,097 km. Rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta - Poljičkog trga, dijela povijesne jezgre Omiša (ukupno 6 km). Obje utrke počinju u 10 sati. Organizatori i domaćini svim sudionicima osiguravaju obrok, dok će oni najuspješniji biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima i medaljama. Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT. Ovim posezonskim sportsko-rekreativnim događanjem grad Omiš potvrđuje se kao izvrstan domaćin za sve goste željne aktivnog odmora i rekreacije. U neposrednom okruženju pruža im se cijeli niz mogućnosti uživanja u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu.

Polumaraton kanjonom Cetine

Izvor: TZ Omiš, Magazin trčanje

Uz rekreativnu utrku Turistička zajednica Grada Omiša, ŠU Omiš-plivački maraton i športski atletski klub Omiš, pod pokroviteljstvom Grada Omiša, prošle su se godine odlučili za organizaciju prvog polumaratona i rekreativne utrke pod nazivom Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!

A ove godine, posljednjeg dana rujna, natjecatelji će u Omišu trčati dvije utrke: polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice (ukupno: 21,097 km), a rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno 6 km).

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama. Prijave se zaprimaju na web stranici  www.stotinka.hr, a utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT. Više informacija sudionici mogu dobiti na službenim stranicama Turističke zajednice Omiš.

Omiš je idealan domaćin za ovaj vid rekreacije jer se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude, pa ni ne sumnjamo da će i polumaraton u Omišu postati tradicija.