Sjaj glume Mladene Gavran i sva bijeda svevremenog teatra

Mladena GavranTeatar Gavran u monokomediji Mire Gavrana "Najluđa predstavu na svijetu" s briljantnom Mladenom Gavran ima još jedan komad koji će puniti gledališta, zabavljati i završavati pitanjem.. otkud toj krhkoj glumici energije da sat i pol sama samcata odglumi dvanaest različitih lica i furiozno odigra predstavu u predstavi?! Tematski vezana za suvremeni teatar u kojem su redatelji bogovi, a tekst i glumci tek sredstvo u njihovim rukama, ova predstava u slojevima dotiče sjaj i bijedu "dasaka koje život znače" ...


OFF KAZALIŠTE
 
Sjaj glume Mladene Gavran i sva bijeda svevremenog teatra

 
Otkud krhkoj glumici energije da sat i pol sama samcata odglumi dvanaaest(!) različitih lica i odigra predstavu u predstavi

 
Piše: B.P. / Večernji List
Izvor: Večernji List
 

Svevremenska i u svakoj sredini prepoznatljiva, ova će komedija naići na dobar prijem pod uvjetom da ima aktera poput Gavranove.
 
A njoj sve ide sjajno: spori misaoni monolog kojim gledatelja uvlači u predstavu, "skidanje" poznatih kazališnih djelatnika, što će izazvati salve smijeha, prebacivanje iz karaktera u karakter, transformacija iz starice u glupu plavušu, iz uloge slovenskog redatelja ili pohotnog starog Amerikanca u Njemicu i Mađaricu.
 
Ekonomična scenografija Miljenka Sekulića i jednostavni kostimi Ðurđe Janeš uz efektne lutke Gordnane Krebelj garantiraju ovoj komediji dugovječnost.
 
Za ovu dinamičnu priču o ljubavi, ljubomori i kazališnim spletkama koja traje sat i trideset minuta, Miro Gavran je dobio Nagradu "Marin Držić" Ministarstva kulture RH i Nagradu "Ivan Raos".

"Najluđa predstavu na svijetu