Ritam vremena i prostora Andree Muse

Veliko zanimanje publike privukla je samostalna izložba “Spatio-temporal lapse’ odnosno “Prostorno-vremensko protjecanje”, splitske umjetnice Andree Muse, otvorene u Salonu “Galić” u Marmontovoj. - Osnovna ideja većine mojih radova sadržana je u kretanju, iskustvu vremena i prostora, te fascinaciji prirodom poput vjetra ili svjetla. Vjetar je, primjerice, za mene oduvijek predstavljao puno više od strujanja zraka. Fascinacija vjetrom počela je još davno u djetinjstvu, ležeći ispod jablana i topola, osjećajući da se tako, na neki neobjašnjiv način, ostvaruje sreća. Smatram daje u radu najvažnija strast i iskrenost. Čovjek je blizu sebe onda kada je iskren. Udaljavajući se od sebe, udaljava se od sreće - iskrena je ova osebujna umjetnica koja, uz slikarsku i pravničku diplomu, piše sjajne eseje koji će, nadamo se, jednom ugledati tiskano izdanje ...

ANDREA MUSA, SLIKARICA I PRAVNICA IZLAŽE SVOJE KRAJOLIKE

Ritam vremena i prostora

Piše: Merien Jelača / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Ritam vremena i prostora Andree Musa

Kako je naglasio likovni kritičar Toni Horvatić, umjetnica se bavi fenomenom vremena i impresijama koje pohranjuje podsvijest. Kroz prizore krupno kadrirane prirode, slikama otvorenih prostora i širokih krajolika ona podcrtava, kao jedan od najvažnijih, odnos između ritmova prirode i čovjeka.

Ritam vremena i prostora Andree Musa

- Cilj mi je kroz svoj rad uvijek prikazivati život, jer je život sam po sebi najveća umjetnost, pritom ne bježeći od ljepote jer na smisao ljepote gledam kao na veliku pokretačku snagu. Ljepota je univerzalna duhovna kategorija i u tom smislu me oduševljava u svim oblicima. Kad bih imala više novca, iako i sama stvaram, kupovala bih i radove svojih kolega - kazala je Andrea, osebujna umjetnica koja, uz slikarsku i pravničku diplomu, piše sjajne eseje koji će, nadamo se, jednom ugledati tiskano izdanje.

Ritam vremena i prostora Andree Musa