Solistički recital Terezije Kusanović

Terezija Kusanović, mezzosopran, hrvatska operna i koncertna pjevačica, prvakinja opere HNK Split, docentica solo pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Splitu, nasa popularna Omišanka, u Splitu je završila svoje glazbeno obrazovanje, a nakon što je diplomirala glazbenu pedagogiju, upisala je studij solo pjevanja kod prof. Nelli Manuilenko. Diplomirala je operno i koncertno pjevanje te vokalnu pedagogiju. Kasnije je pod mentorstvom prof. Manuilenko stekla zvanje magistre umjetnosti na Muzičkoj akademiji u Zagrebu istovremeno pohađajući majstorske radionice kod znamenitih vokalnih pedagoga i umjetnika kao što su Biserka Cvejić, Dunja Vejzović, Olivera Miljaković, Marvin Keenze, Cynthia Munzer, Gerhard Zeller, Gary Glaze, Eva Blahova, John Blakely, Vladimir Venejev i Fiorenza Cedolins.
Profesionalnu karijeru operne pjevačice započela je glavnom ulogom Judite u istoimenoj novoj hrvatskoj operi skladatelja Frane Paraća u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci te je, tri godine kasnije, reprizno pjevala na premijeri Judite u HNK u Splitu. Osim na opernoj pozornici Kusanović je vrlo uspješna kao koncertna pjevačica. Njezin repertoar uključuje brojne solo pjesme hrvatskih i stranih autora kao i oratorije, mise i simfonije.
U okviru Splitskog ljeta u srijedu, 29.7.2020 u 21 sat u prostorima Meštrovićeve Crikvine-Kaštilac u Splitu Terezija Kusanović odrzati će solistički recital. U nastavku članka je program recitala ...

Program recitala

Izvor: HNK Split

Josip Hatze:
    Ljuven sanak
    Sječanje
    Majka
    Lađa u noći
    Serenada

Josip Hatze: Izabrane pjesme
    Večernje zvono
    Uvelo lišće
    Jesen
    Rob
    Čežnja

Dora Pejačević: Ciklus pjesama
    Krik
    Ljubavni zanos
    Vjerujem dragi
    San o sreći

Boris Papandopulo: odabrane pjesme iz ciklusa pjesama "Varoške pjesme iz Splita i Kaštela" (1950.)
    Misli Anka
    Moja je draga umrla
    Marjetina, šaketina
    Bodulska
    Dobra večer
    Mrjane, Mrjane
    Lipi li je misec                               

Emil Cosetto:Izabrane pjesme iz ciklusa "Cancion sefardita de Bosnia"
    Durme, durme
    Quien es esto a la ventana
    Adios querida

Boris Papandopulo: odabrane pjesme iz ciklusa pjesama "Pjesme iz Bosne"
    Ala volim očice
    Kod ovakve duge noći
    Grana od bora.