15. INmusic festival na Jarunu

Četverodnevno 15. izdanje INmusica počinje u ponedjeljak i ugostit će Killerse, Nicka Cavea, Deftonese, Kasabian i druga velika rock imena, ali šef festivala Zoran Marić upozorava kako je budućnost INmusica neizvjesna ne uspostavi li se strateško partnerstvo s Gradom Zagrebom.
Potvrdu kvalitete programa INmusic dobiva iz godine u godinu, a jedan od najuglednijih glazbenih medija, britanski New Musical Express, uvrstio ga je  među 20 najboljih festivala na svijetu. Ujedno ima najmanju cijenu festivalske ulaznice u Europi, gdje cijena karte za pojedinačni nastup nekog od izvođača košta više nego za cijeli četverodnevni festival u Zagrebu. Ove se godine očekuje čak 45 posto stranih posjetitelja na festivalu što je najveća brojka do sada.
Prvoga dana festivala, 20. lipnja headlineri su The Killers koji za glavnu pozornicu INmusic festivala pripremaju pravi spektakl, a prije njih će ondje nastupati IDLES, Hinds, Paul the Walrus te pobjednici INmusic Breakthrough natječaja Nocktern. Fontaines D.C., KOIKOI, Benston i The Splitters će istoga dana svirati na World stageu, dok će publiku na Hidden stageu zabavljati Afrodelic, Je Veux, Black Room i Slow Cured.
Nick Cave & The Bad Seeds, koji u Hrvatrskoj imaju strastvenu i vjernu publiku, uveličat će drugi dan festivala svojim snažnim nastupom. Osim njih na glavnoj pozornici festivala će 21. lipnja nastupati White Lies, Amadou & Mariam, Daliborovo Granje te Neon Iglu. Na World stageu publika će imati priliku poslušati Porto Morto, Šumski, Neon Wife i Malady Lane, dok će Dry Cleaning, Rebel Star, Tus Nua i Freaktion svirati na Hidden stageu.
Moćni Deftones zavladat će glavnom pozornicom INmusica u srijedu, 22. lipnja, a prije njih će svirati Royal Blood, Gogol Bordello i Šarena pojava. Sleaford Mods, Them Moose Rush, Ochi i Billie Joan nastupit će na World stageu, dok će Hidden stage trećeg dana festivala preuzeti A/lpaca, Pomelo Chess Society, Clone Age i Dystopia.

Izvor: Hina

Kasabian će svojim nastupom zaključiti dodatni, četvrti dan na glavnoj pozornici INmusic festivala #15, na velikoj završnici 23. lipnja. Roisin Murphy, The Comet is Coming, Panda Rhei i Tidal Pull krasit će istu pozornicu ranije istoga dana.

Rival Sons, Tamikrest, Šiza i Miriiam nastupit će na World stageu, dok će Snapped Ankles, Mordai, LHD i Gradske bitange svirati na Hidden stageu zadnjeg dana festivala. U prodaji su jednodnevne ulaznice i za četvrti dan INmusic festivala #15, a možete ih nabaviti u festivalskom webshopu.

INmusic festival isttiče da na svakom izdanju okuplja ponajbolja imena suvremene glazbene scene predstavljajući najaktualnije glazbene i kulturne sadržaje hrvatskoj i inozemnoj publici.

Osim koncertnoga programa, sva četiri dana festivala će na Tesla Tower stageu biti VJ program, DJ program će se odvijati na nekoliko punktova kao što su Night stage, Šuma Striborova i Silent party, a ponovno će biti otvoren i Karaoke stage.