Akcija povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga

Dragi naši  korisnici Narodne knjižnice Dugi Rat, sadašnji i budući! Povodom obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga 14.02., pozivamo vas da nam se pridružite u prikupljanju slikovnica i knjiga za djecu.
Prekopajte vaše kućne knjižnice, pronađite očuvane dječje knjige i slikovnice koje vam više nisu potrebne i donesite ih u knjižnicu. Pobrinut ćemo se  da slikovnice dođu u prave ruke, te ih podijeliti školama, vrtićima i ostalim ustanovama koje ih trebaju.
Na ovaj način sudjelujemo u nacionalnoj kampanji "Čitaj mi!" i u akciji prikupljanja slikovnica na dječjim odjelima te vas želimo potaknuti da darujete, čitate i volite knjige.
Unaprijed hvala svima,
Vaša Knjižnica

14.02. MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGOM

O Međunarodnom danu darivanja knjigom

Izvor: Narodna knjižnica Dugi Rat

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju knjiga  kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala (UNICEF-ovo istraživanje provedeno 2012. godine; sudjelovao 1621 roditelj).

Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.