Kino Mediteran Omiš: Tabaluga

Program ljetnog gostovanja Kina Mediteran Omiš nastavlja se ovog tjedna s dva nova europska filmska naslova koji su premijerno prikazani na 12. Festival mediteranskog filma Split. U ponedjeljak, 8.7.2019. u Dvorištu Centra za kulturu Omiš s početkom u 21:30 sati proojekcija je španjolklo-francuskog filma "The Realm" ("Vlast"), dok je u utorak, 9.7. na istom mjestu u 21 sati na programu "Tabaluga", njemački film za djecu, sinkroniziran na hrvatski jezik.
Detalje o filmovima možete pronaći u nastavku članka. Blagajna se otvara pola sata prije projekcije, a cijena ulaznica je 20 kuna. Vidimo se opet u omiškom kinu pod zvijezdama.

KINO MEDITERAN OMIŠ

Ponedjeljak, 8.7.2019., 21:30 h
Vlast / The Realm
Redatelj: Rodrigo Sorogoyen
Španjolska, Francuska (Spain, France) / 121' / 2018.

Manuel Gómez Vidal karizmatični je i popularni političar u svojoj regiji: uživa visoki društveni položaj, ima sretnu obitelj i mnoštvo prijatelja. Istovremeno, on je korumpirani političar koji se godinama bogati koristeći javna sredstva. Nakon neuspjelog pokušaja prikrivanja afere bliskog suradnika, Manuel i sam biva izložen oku javnosti. U novonastaloj situaciji, članovi stranke pokušavaju krivnju za čitavu aferu prebaciti na njega, no Manuel se neće tako lako predati. Koliko je daleko osoba spremna ići kako bi zadržala moć? Film je dobitnik 7 nagrada Goya, uključujući one za najbolju režiju, scenarij te glavnog i sporednog glumca.

 

Utorak, 9.7.2019., 21:00
Tabaluga - SINKRONIZIRANO na hrvatski jezik!
Redatelj: Sven Unterwaldt Jr.
Njemačka (Germany) / 90' / 2019.

Iako već ima sedam godina, mali zeleni zmaj Tabaluga još uvijek ne može rigati vatru. Svaki odrasli zmaj bi trebao biti u stanju to učiniti. Tabalugu je posvojio i odgojio gavran Kolk. U svom domu, na livadi Tabaluga provodi vrijeme sa svojim prijateljem, nasilnikom bubamarom, ali njegov dom je u opasnosti, jer snjegović Arctos, koji ne voli zelenilo ni cvijeće već želi sve pokriti snijegom, je primjetio njegov zeleni dom. Da bi ga zaustavio, Tabaluga kreće u veliku avanturu, u kojoj upoznaje nove prijatelje - ledenu princezu Lilli i polarnog medvjeda Limbo.

Kino Mediteran održava se uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Zaklade «Kultura nova» i Hrvatskog audiovizualnog centra.  Gostovanja u Omišu su pod pokroviteljstvom Grad Omiš - službena stranica, Turistička zajednica Grada Omiša i u suradnji s Centrom za kulturu Omiš.

Who's Online

We have 153 guests and no members online