Splićani se dosjetili kako prijaviti komunalne i okolišne probleme

Interaktivna mapa izrađena u okviru projekta "Zajedno za prirodu i okoliš" želi potaknuti sudjelovanje građana u prijavi i rješavanju komunalnih problema. Riječ je o web stranici i mobilnoj aplikaciji koju je realizirala tvrtka Locastic, a putem koje građani mogu uočeni problem prijaviti, a onda ga pravni tim udruge rješava. Sinjaj.hr je prva interaktivna web mapa grada za prijavu okolišnih i komunalnih problema kao i za prijedloge rješenja, a izrađena je u okviru projekta "Zajedno za prirodu i okoliš" kojeg sufinancira Europska unija iz Socijalnog fonda, a provodi ga Udruga Sunce i partneri ...

SINJAJ.HR

Splićani se dosjetili kako prijaviti komunalne i okolišne probleme

Piše: J.Š. / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


Problemi koji se mogu prijaviti putem stranice Sinjaj.hr su podijeljeni u nekoliko kategorija: zrak, voda, šume, zelenilo, optad, buka, tlo, životinje, rudarenje, promet i bespravna gradnja.

Također, osim prijave, građani mogu predložiti i svoja rješenja za određene probleme. Postupak je vrlo jednostavan i sastoji se od nekoliko koraka – prijave, odabira kategorije, opisa problema, a moguće je dodati i fotografije.

Svaka prijava i predloženo rješenje evidentirano je i objavljeno na stranici, a zainteresirani posjetitelji u svakom trenutku mogu pratiti dokle se došlo s rješavanjem problema.

- Ciljevi projekta su jačanje međusobnog povjerenja građana i tijela lokalne samouprave u pitanjima zaštite prirode i okoliša te poticanje sudjelovanja javnosti u donošenju odluka vezanih uz održivi razvoj - stoji na stranici koja bi dobro došla i našoj lokalnoj upravi.