Uvjeti Korištenja

Uvjeti korištenja

Svakom posjetitelju ili korisniku dugoratskog internet portala (u daljnjem tekstu: Portal) omogućeno je aktivno sudjelovanje u radu Portala.

Posjetitelji mogu aktivno doprinositi raspravama u Forumu ostavljajući svoje mišljenja na teme o kojima se raspravlja u Forumu, otvarajući nove teme u Forumu, komentirajući objavljene tekstove na Portalu, te koristeći se svim ostalim interaktivnim mogućnostima i načinima grupnog rada kojeg Portal posjeduje ("glas naroda", chat, komentiranje slika, zapisi u knjizi posjetitelja, ankete, kontakt... ), a registrirani korisnici mogu i pisati vijesti te nadopunjavati svoje blogove.

Od svih aktivnih korisnika se očekuje da se ponašaju u skladu s uvriježenim pravilima ponašanja na Internetu a na koje Vas podsjećamo u nastavku teksta ...

 

UVJETI KORIŠTENJA

- Svi objavljeni članci predstavljaju stavove i mišljenje njihovih autora, a urednici Portala ne mogu se držati odgovornima za njihov sadržaj.

- Članovi uredništva osim autorskih tekstova na dugoratske stranice prenose i uvrštavaju i članke ili citiraju autora članka objavljenog u drugim tiskanim ili elektronskim medijima uz obvezno navođenje imena i prezimena autora članka ili citata, te izvora. Sva prava autora članaka, fotografija, video materijala i njihovih izdavača su pridržana. Materijali su preneseni na ovim stranicama isključivo u dobroj namjeri i u svrhu informiranja čitatelja/posjetitelja. Pozivamo sve autore članaka koji ne žele ili se ne slažu što je njihov članak prenesen ovdje, da nas kontaktiraju i njihov će članak biti uklonjen sa dugoratskih stranica.

- Sve poruke objavljene u komentarima članaka ili na Forumu predstavljaju mišljenje njihovih autora, a urednici Portala ne mogu se držati odgovornima za njihov sadržaj.

- Tražimo od Vas da budete odgovorni pri iznošenju svojeg mišljenja, te da ne objavljujete netočne informacije, da se lažno ne predstavljate, da ne prijetite, ne ugrožavate, ne obmanjujete, ne vrijeđate po bilo kojoj osnovi ili na bilo koji način povređujete prava drugih korisnika i da svojim istupima ne kršite zakone Republike Hrvatske.

- Uredništvo zadržava pravo brisanja, mijenjanja, premještanja i zatvaranja tema na Forumu ili u komentarima koje nisu u skladu s pravilima Portala. Ukoliko uočite poruku koja krši ova pravila, slobodno ju prijavite.

- Svi korisnici trebaju biti ljubazni prema novim korisnicima portala i pomagati im u korištenju i snalaženju na portalu. Napravimo od Portala zajednicu ugodnu za sve korisnike!
 

Dugi Rat


- Korisnici ne bi trebali koristiti VELIKA SLOVA prilikom pisanja poruka, osim u iznimnim slučajevima. Velika slova u pisanoj internetskoj komunikaciji predstavljaju vikanje i nisu u skladu s pravilima dobrog ponašanja. Ukoliko nešto želite naglasiti, predlažemo korištenje zadebljanih (bold) ili kosih (italics) znakova.

- Korisnici bi trebali izbjegavati korištenje teksta u boji, osim ako to nije stvarno nužno. Slova u drugoj boji u pravilu su teže čitljiva, a pretjeranim korištenjem raznih boja na ekranu tekst ne izgleda lijepo i privlačno. Od dozvoljenih boja teksta na Portalu koristimo samo zelenu za prikaz citata, plavu za prikaz linkova, te crvenu u rijetkim situacijama.

- Prilikom objave dvojbenih navoda, korisnici su ih dužni prethodno provjeriti i obvezno potkrijepiti činjenicama.
   
- Kod odgovaranja na zadnju poruku u Forumu korisnici ne bi trebali koristiti opciju 'Citiranje poruke' ako je tekst opširan, jer time nepotrebno zauzimate prostor ponavljajući još jedanput tekst koji se nalazi neposredno iznad.

- Prije nego se aktivno uključite i počnete objavljivati vaša razmišljanja te otvarati nove teme na Forumu, provjerite: Postoji li tema istog ili sličnog sadržaja? Postoji li odgovor na pitanje koje želite postaviti?
 
- Zabranjeno je korištenje Portala u svrhu reklamiranja raznih proizvoda i kompanija, no uvijek ostajemo otovoreni za razne humanitarne inicijative i aktivnosti. U tom slučaju uvijek prethodno kontaktirajte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

- Komentare članaka, rasprave na forumu i druge tekstove napisane od strane korisnika, Portal ima pravo prenositi djelomično ili u cijelosti u svojim (eventualnim budućim) tiskanim izdanjima.

- Registrirani korisnik je dužan odmah prijaviti neovlašteno korištenje svog korisničkog računa.
 

Dugi Rat


Ova pravila pokrivaju veliki broj neželjenih situacija i ponašanja, ali naravno da ne mogu pokriti sve. Portal zato zadržava pravo poduzimanja bilo kakvih drugih akcija s ciljem da se osigura normalno funkcioniranje Portala.

Uredništvo zadržava pravo na promjenu i nadopunu ovih pravila bez prethodnog upozorenja korisnika.

Korištenjem sadržaja dugoratskog Portala smatra se da ste upoznati s ovim pravilima i da ih u potpunosti prihvaćate.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 53 guests and no members online