Male tajne roditeljstva: Disleksija – rano prepoznavanje znakova

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića Split nastavlja se ciklus besplatnih predavanja iz serije "Male tajne roditeljstva“ najnovijim predavanjem "Disleksija – rano prepoznavanje znakova" koje će se održati u ponedjeljak, 23.10 s početkom u 18 sati. Predavačica je mag. logopedije Marija Dorić. Ovo predavanje dio je i Nacionalne kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati!". Disleksija je, dakle, određena teškoćama koje se pojavljuju u usvajanju i razvoju čitanja i pisanja, ali, i šire, u perceptivnom, jezičnom i pojmovnom razvoju te osobitostima u mnogim područjima, a koja su to područja poslušajte u predavanju logopetkinje Marije Dorić.

MB

Unatoč mnogostrukosti pojavnih oblika disleksije, vrlo se jasno uočavaju njezina najbitnija obilježja. Ona su najviše određena teškoćama koje se pojavljuju u usvajanju i razvoju čitanja i pisanja, ali, i šire, u perceptivnom, jezičnom i pojmovnom razvoju.

Zbir tih teškoća čini je poremećajem u čitanju i pisanju. No, osim teškoća bitno obilježje disleksije je i naglašena neujednačenost sposobnosti u različitim područjima.