KreaTivan i Leo Ercegović

budi kreativanHT je odabrao pobjednike natječaja "budi kreaTivan" u 3 kategorije: prototip mobilne aplikacije za iPhone i Android uređaje, koncept mobilne aplikacije i koncept "Pogled u budućnost". Od 75 aplikacija prispjelih na HT-ov natječaj 43 su ideje, a 32 gotovi softver. Među njima je većina aplikacija bila namijenjena iPhoneu te mobitelima na Androidu. Baš u ovoj zadnjoj kategoriji "Pogled u budućnost" među nagrađenima smo pronašli i našeg mladog dugoraćanina (na studiju u Zagrebu) Lea Ercegovića koji je za koncept "Vraćanje korijenima" nagrađen sa 2.000 kn. Čestitam, Leo! Uhvati se sad i realizacije ideje :-)) ...


BUDI KREATIVAN

Pobjednici natječaja za najbolju mobilnu aplikaciju


pobjednici natječaja

Priredio: M.B.
Izvor: T-Portal
Foro: Netokracija.com


Prototip aplikacije:

Prvo mjesti i nagradu u iznosu 98.000 kn osvojio je Krunoslav Leljak sa aplikacijom HRCallerID, drugo mjesto i 35.000 kn osvojio je Mijo Kaliger s aplikacijom ShortCut Croatia, treće mjesto i 25.000 kn osvojila je tvrtka Infinum sa aplikacijom ZgTram.

Koncept aplikacije:

Prvo mjesto i nagradu u iznosu 8.000 kn osvojio je Goran Bralo sa aplikacijom I See You!!, drugo mjesto i 5.000 kn osvojio je Branko Gudan sa aplikacijom Škola sigurne vožnje, treće mjesto i 3.000 kn osvojio je Senko Rašić sa aplikacijom Alibi.

Pogled u budućnost:

U kategoriji koncept “Pogled u budućnost” sa po 2.000 kn za svaku aplikaciju, nagrađeni su: Daljinski upravljač – autor: Ivan Porkolab, Digitalna lisnica – autor: Ivan Porkolab, Univerzalni prevoditelj – autor: Ivan Porkolab i Vraćanje korijenima – autor: Leo Ercegović.


Vraćanje korijenima

Ideja Lea Ercegovića je koncept za ručni mobitel koji bi se zvao Onlytalk. Bio bi različitih veličina i različitog dizajna, a mogao bi biti integriran u klasični ručni sat. Njegova osnovna funkcija bi bila komunikacija.

Uređaj bi mogao prepoznavati ljudski glas. Za vrijeme razgovora na ekranu se ispisuju slova, riječi i rečenice. Bez traženja po imeniku moguće je izreći ime osobe kojoj želite poslati poruku i Onlytalk će je automatski poslati.

Tu je i odličan sustav zaštite, jer kad jednom programirate Onlytalk na svoj glas nitko drugi neće ga moći koristiti.


PROČITAJ VIŠE...