Kaštela: Predstavljanje projekta 'Active Youth Entrepreneurship Network'

Udruga CEDRA Split poziva na predstavljanje projekta “Active Youth Entrepreneurship Network” (AYEN), koje će se održati u podnedjeljak, 10. prosinca u Školi stranih jezika Metalingua u Kaštel Štafiliću, Bijačka 33, s početkom u 17 sati. Uz predstavljanje, voditelj projekta Michael Freer održat će radionicu o razvoju poslovnih ideja.
Cilj ovog trogodišnjeg projekta je stvoriti transnacionalnu poduzetničku mrežu koja omogućava mladima da uoče koje su to potrebe i mogućnosti unutar njihove vlastite zajednice koje mogu razviti u nove poduzetničke ideje i poslove. Uz to, projekt nastoji poticati stvaranje održivih radnih mjesta kroz sveobuhvatan skup inovativnih alata. U projekt je uključeno šest partnerskih organizacija iz različitih europskih zemalja: Grčke, Italije, Bugarske, Rumunjske, Norveške i Hrvatske. Nositelj projekta je organizacija Hellenic Management Association iz Atene, a CEDRA Split je hrvatski partner. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog gospodarskog prostora i Norveškog fonda za zapošljavanje mladih.

Poziv na predstavljanje projekta

Active Youth Entrepreneurship Network

Izvor: Kastela.org

Pristupanjem ovoj jedinstvenoj mreži, tijekom jednogodišnjeg perioda edukacije i inkubacije, mladi (s fokusom na tzv. NEET skupinu u dobi od 25 do 29 godina) će razvijati svoje poslovne ideje u timovima te pokrenuti neki oblik vlastitog posla. AYEN im na jednom mjestu osigurava besplatan prostor za rad, redovite radionice, stručnu podršku, vlastitog poslovnog mentora te savjete kako doći do financijskih sredstava.