Investitori, evo prave prilike, pala je cijena za hotel Dalmacija u Dugom Ratu

Samački hotel, hotel "Dalmacija", u Dugom Ratu trebao je nakon dovršetka rekonstrukcije biti otvoren još 2011. godine, ali slijedom nesretnih i tragičnih okolnosti nije otvoren ni do dan danas. Prolazile su turističke sezone, čak desetak njih je već iza nas, a hotel i dalje zjapi sam i prazan. Valjda će se i to uskoro promijeniti.. jer cijena hotela je značajno pala od one koju je vlasnik hotela svojedobno tražio! Po friškom oglasu na popularnom Njuškalu aktualna cijena je 2,35 milijuna eura. A možda i niža.. Za hotel u centru turističkog mjesta, koji je bio pred otvaranjem, građevinske površine 3.3340 m2, s 54 sobe i 2 stana na 7 etaža i mogućnošću dogradnje hotela na 160 soba i podizanja kategorizacije objekta na 5 zvjezdica, ovo je prava prigoda! Izvrsna prilika za investiciju!
Hotel ima i prostrani restoran-kavanu, odnosno salu za svatove kapaciteta do 400 osoba, parkiralište ispred objekta, podrum ispod objekta te dva lifta. Vlasništvo objekta je čisto, bez tereta. Hotel nije u funkciji, potrebno je dovršiti radove renoviranja koji su rađeni 2011. godine te nisu u potpunosti dovršeni.
Eto, svitu, dojavite poduzetnim ili bogatim rođacima, poznavatelji nekretninskog tržišta kažu da je ovo prava prilika! 2 i kusur milijunčića eura. Propustiš jedne godine napraviti novi mini kruzer, ne kupiš još jednu česticu zemlje za unuka u Podstrani, dvoetažni stan za praunuka u Milavića na Priku, ili digneš mali kreditić s počekom u HBOR-a, nekoj Keks banci i eto ti ga na dici, ženi i ponosnoj majci... Hotel!
Što bilo da bilo, našem nesretnom usamljenom hotelu u susjedstvu želimo da što brže nađe svoju novu družicu ili, zašto ne (ta u 21. stoljeću smo) svog dragana... Nama će uvijek ostati lijepe uspomene na druženja i lijepe trenutke u hotelu, a nadamo se da ćemo u njemu ispisati i neke nove...

Piše: Mladen Banović