Umro je Nedjeljko Špiro Erceg

U Splitu je 21. srpnja 2018. nakon teške bolesti u 77. godini života preminuo Nedjeljko Špiro Erceg, uspješni gospodarstvenik, nekadašnji direktor tvornice "Dalmacija" Dugi Rat, bivši dužupan Splitsko-dalmatinske županije, istaknuti sportski djelatnik, tajnik, a potom i predsjednik NK Orkan iz Dugog Rata, predsjednik skupštine Hajduka, dobitnik Nagrade za životno djelo općine Dugi Rat, otac Dragane i Tomislava, legendarnog golgetera i sportskog direktora Hajduka,.. Ercegov dugogodišnji uspješni rad na rukovodećim mjestima u gospodarskom divu bivše države, uloga u stvaranju prvog oklopnog transportera Hrvatske vojske (TIN-a) na početku Domovinskog rata, te njegov izuzetan doprinos i pomoć u prvim danima Općine Dugi Rat, kao i njegova pomoć i podrška u ostalim područjima dugoratskog društvog, gospodarskog i političkog života nije zaboravljena u sredini u kojoj je dugo radio i živio.
U sportu Dugog Rata ostavio je trajan pečat. Više godina bio je tajnik, a potom i predsjednik Nogometnog kluba Orkan. Kao čovjek privržen sportu, sve sportove koji su u to doba egzistirali u Dugom Ratu, svojski je pomagao. Tako da je ostavio traga i u rukometu, stolnom tenisu, vaterpolu, šahu,.. Treba reći i da je Erceg mnogo doprinio i u razvitku Radničkih sportskih igara, gdje su dugoratski tvorničari redovito postizali izvrsne rezultate. Bio je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Općine Split, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza dalmatinske regije, a potom i predsjednik Hajdukove Skupštine u vremenu kada Hajduk osvaja dvije titule prvaka države (2000./01., i 2003./04.) i Hrvatski nogometni kup (2002./03.). Dobitnik je brojnih priznanja za rad u sportu, od kojih izdvajamo priznanje FIFE i MOK-a, 2001. godine za promociju nogometa, međunarodnog prijateljstva i ljudske solidarnosti.
Posljednji ispraćaj Nedjeljka Špira Ercega održan je u ponedjeljak na splitskom groblju Lovrinac.

Nedjeljko Špiro Erceg

Nedjeljko Špiro Erceg, rođen je u Klisu, 27. srpnja 1941. godine. Osnovnu školu završio je u Solinu, gimnaziju u Splitu, gdje je i diplomirao na Kemijsko – tehnološkom fakultetu. Magistrirao je na zagrebačkom Sveučilištu.

Gotovo cijeli radni vijek, proveo je u tvornici ferolegura "Dalmacija" u Dugom Ratu, gdje je obnašao više rukovodećih dužnosti, a bio je i generalni direktor poduzeća.

Posljednji ispraćaj Nedjeljka Špira Ercega održan je u ponedjeljak 23. srpnja 2018. na splitskom groblju Lovrinac.

Svim članovima obitelji, rodbini i prijateljima upućujemo iskrenu sućut.