Obavezne covid-potvrde

Od danas su potrebne EU covid-potvrde za ulaz zaposlenicima i korisnicima u sve javne i državne institucije, kao i one na lokalnoj razini, uz poruku da je osnovni cilj zaštititi zdravstveni sustav kako bi bio dostupan svim bolesnicima. Za one koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid, uvodi se sigurnosna mjera obveznog testiranja na koronavirus.
Kontrola će se provoditi pomoću covid go aplikacije prilikom ulaska u prostorije, a oni koji odbiju testiranje ili pokazati potvrdu ne mogu ući u prostor. To znači da će vam covid-potvrda biti potrebna i za odlazak u Finu, na šalter MUP-a po dokumente, poštu, kao i u  banke koje su u vlasništvu države. Izdana i preporuka drugim (privatnim) poslodavcima da provode slično. Za ljekarne vam covid-potvrda neće biti potrebna.
HZZO je objavio popis certificiranih laboratorija i popis ustanova primarne zdravstvene zaštite (PZZ) u kojima je moguće obaviti testiranje i izdavanje EU digitalnih covid-potvrda.

Izvor: Index.hr

Odluka se ne odnosi na studente, učenike, na mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode djecu u ustanove ili prate osobu koja se ne može brinuti za sebe, za one koji idu podići EU digitalne potvrde, kao i na one kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje. Ne vrijedi ni za one koji idu u poštu preuzeti pošiljku koja može imati pravne posljedice.

Who's Online

We have 665 guests and no members online