Otvoren novi dječji vrtić na Sumpetru

Općina Dugi Rat i ravnateljica Dječjeg vrtića "Dugi Rat" s veseljem obavještavaju roditelje 67 djece "neupisane" u dječji vrtić "Dugi Rat" da novi dječji vrtić u Sumpetru počinje s radom u ponedjeljak, 6.11. 2017. Formirane su tri nove skupine: 10-satna jaslička skupina, 10-satna mješovita jutarnja i 5-satna popodnevna skupina. Evo i popisa djece po skupinama. Informativni roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece (10-satne jutarnje mješovite skupine i 5-satne popodnevne skupine) održat će se u petak, 3.11. u 18.00 sati, u prostorijama Dječjeg vrtića Dugi Rat na dobro poznatoj adresi Drage Ivaniševića 6. Uređenje prostora novog dječjeg vrtića (na Sumpetru) financirala je Općina Dugi Rat, i to sredstvima iz proračuna općine, dok je opremanje novog vrtića i uređenje dječjeg igralište koje se radili na katu, sufinancirala naša županija, a sredstva su uvrštena 2. izmjenama i dopunama proračuna županije Splitsko-dalmatinske. Pohvaljujemo naše općinare koji su se izborili za ovo. Naravno, i dalje se radi na pripremi dokumentacije za proširenje kapaciteta vrtića u Dugom Ratu (gradnja i opremanje dodatnog kata i krovišta na postojećoj zgradi vrtića), što će, nadamo se, biti finacirano iz drugih dostupnih (ako se prijaviš) sredstava, a ne iz općinskog proračuna.

MB, foto: DV Dugi Rat

Na radnom sastanku načelnika Jerka Roglića, donačelnika Lovre Bilića, ravnateljice Dječjeg vrtića Biljane Brkan sa županom Blaženkom Bobanom i našim agilnim županijskim vijećnikom Jadranom Čizmićem dogovoreno je sufinanciranje opremanja vrtića te izgradnja dječjeg igrališta na vrhu zgrade.

Na zgradi vrtića u Sumpetru se podiže 60 cm zida i ide visoka okomita ograda za sigurnosti djece.

Evo i popisa djece po skupinama. Informativni roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece (10-satne jutarnje mješovite skupine i 5-satne popodnevne skupine) održat će se u petak, 3.11. u 18.00 sati, u prostorijama Dječjeg vrtića Dugi Rat

Dani kruha u dugoratskom vrtiću

Na slikama je proslava Dana kruha u vrtiću u Dugom Ratu.

- Kruha... Teta, a zašto mi nikad nemamo Dane roštilja? - zabrinuto pita mala Gabrijela K. sanjajući bržole i šnicele s uobičajene nedjeljne roštiljade u maloračkim Kadića dvorima.