Općinski načelnik Općine Dugi Rat 02. ožujka 2017. raspisao je javni natječaj za imenovanje Upravitelja Vlastitog pogona Općine Dugi Rat. Traži se 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri mjeseca. Osim općih uvjeta za prijam u službu propisanih člankom 12. ZSN-a, kandidati moraju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete, nevedene u detaljima natječaja u nastavku članka.
Na web stranici Općine Dugi Rat www.dugirat.hr objaviti će se opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koje se popunjava, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za tu provjeru. Na istoj web stranici i na oglasnoj ploči Općine Dugi Rat objaviti će se i vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet (5) dana prije održavanja provjere.
Prijave na natječaj sa traženim dokazima (navesti kontakt broj telefona ili mobitela) dostavljaju se na adresu: Općina Dugi Rat, Poljička cesta 133, 21315 DUGI RAT u roku od petnaest (15) dana od dana objave natječaja u "Narodnim novinama“ uz naznaku /natječaj za upravitelja/. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku. Obavijest i upute kandidatima možete preuzeti na ovoj poveznici (PDF).
 
Općina Dugi Rat objavila je javni natječaj za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete na području općine Dugi Rat na temelju pisanog ugovora u trajanju od jedne godine. Rok za dostavu ponuda je 5. travnja 2017. do 12:00 sati na protokol Općine bez obzira na način dostave. Ponuda se dostavlja u zatvorenoj omotnici na adresu naručitelja - Općina Dugi Rat, Poljička cesta 133, 21315 Dugi Rat s naznakom: "Ne otvaraj". Popis dokumentacije kao i cjeloviti tekst natječaja objavljen je na web stranici Općine Dugi Rat (- www.dugirat.hr). Javno otvaranje ponuda obaviti će Povjerenstvo za pripremu i provedbu javnog natječaja 5.4.2017. u 12:15 sati u prostorijama Općinske vijećnice. Nepotpune i nepravodobne ponude neće se uzeti u razmatranje. Ponuditelji mogu dostaviti samo jednu ponudu. Priloge natječaja možete pronaći i u nastavku..
 
Komisija za dodjelu javnih priznanja Općine Dugi Rat uputila je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Dugi Rat za 2016. godinu. Pozivaju se građani, udruženja građana, društvene organizacije, mjesni odbori, sve pravne osobe, općinski načelnik, te vijećnici Općinskog vijeća Općine Dugi Rat na podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Dugi Rat za 2016. godinu do zaključno 20. veljače 2017. godine. Javna priznanja Općine Dugi Rat dodjeljuju se fizičkim i pravnim osobama za uspjehe u radu kojima pridonose razvoju Općine Dugi Rat ili pojedinih njenih djelatnosti. Javna priznanja Općine Dugi Rat dodjeljuju se kao:
1. proglašenje počasnim građaninom Općine Dugi Rat,
2. nagrada Općine Dugi Rat:
   a/ nagrada za životno djelo,
   b/ godišnja nagrada:
      - osobna nagrada,
      - skupna nagrada,
3. plaketa "Grb Općine Dugi Rat".
 

Mještani, prijavite nepropisno odbačeni otpad

Općina Dugi Rat u prosincu 2016. uspostavila je sustav zaprimanja obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranju lokacija odbačenog otpada. Pozivaju se mještani općine da ukoliko primijete nepropisno odbačen otpad, da pomognu općinskim službama na način na popune ovaj obrazac i isti dostave kao privitak na e-mail komunalno.redarstvo @ dugirat.hr ili na sporu poštansku adresu Općina Dugi Rat, Poljička cesta 133, 21315 Dugi Rat. Općina Dugi Rat, uspostavlja sustav evidentiranja lokacija odbačenog otpada, putem nadležnog komunalnog redara koji će nakon zaprimanja prijava i evidentiranja lokacija o tome voditi i bazu podataka i provoditi nadzor radi utvrđivanja postojanja odbačenog otpada i eventualnih počinitelja s posebnim naglaskom i nadzorom lokacija na kojima je u prethodne dvije godine evidentirano postojanje odbačenog otpada te o tome sastavljati polugodišnja izvješća.
 
Općina Dugi Rat u studenom 2016. raspisala je javni natječaj za imenovanje Upravitelja Vlastitog pogona Općine Dugi Rat – tražio se 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri mjeseca. No umjesto novog upravitelja dobili smo - poništen natječaj. Načelnik naše općine Jerko Roglić krajem prošle godine poništio je ovaj javni natječaj, o čemu su obavješteni i kandidati prijavljeni na natječaj te javnost na službenim općinskim stranicama - dugirat.hr. O razlozima poništenja natječaja ni slova.
 
Svečana dodijela nagrada našim nadarenim učenicima i studentima za postignute školske i studentske uspjehe u 2016. održana je u srijedu, 21.12.2016. u prostorijama nekadašnjeg kina Dalmacija Dugi Rat. U svečanost nas je uvela pjesma klape "Elektrodalmacija", a nakon pozdravnog govora načelnika općine Jerka Roglića pristupilo se dodijeli nagrada najboljim učenicima i studentima s područja naše općine, te vatrogascu godine Miru Mimici, popularnom Papi iz DVD "Dalmacija" Dugi Rat. U nastavku pogledajte video prilog, snimku svečane dodijele nagrada našim nadama i vatrenom i pouzdanom Miru..
 
Svečana dodjela nagrada našim najboljim učenicima i studentima održati će se u srijedu, 21. prosinca 2016. u kino dvorani Dugi Rat s početkom u 18 sati. Tom lijepom prigodom biti će proglašen i najbolji vatrogasac 2016. godine sa područja naše općine. Najbolji sportaši ni ove godine neće biti proglašeni, no svečanost će pjesmom uveličati klapa "Elektrodalmacija" iz Splita.

I ove se godine izgleda nastavlja lani uvedena "inovacija" - IZOSTANAK dotad tradicionalne predbožićne svečane sjednice općinskog vijeća. Izgleda da je općinarima "dosta" jedna svečana sjednica godišnje, ona povodom Dana Općine i praznika Svetog Josipa, a izgleda da su se ionako naši  vjećnici proteklih dana dobro "nasjedili" dogovarajući nedavno usvojeni proračun Općine za 2017. i plana nabave za 2017.

Šteta, imali smo još jedan lijepi običaj u ovo predbožićno vrijeme saznati presjek onoga što su djelatnici naše lokalne samouprave predvođene načelnikom te našim vjećnicima konkretno od lani zacrtanih planova i ostvarili, saznati nešto više o proračunu općine za Novo Lito i o tome na što će se naš novac utrošiti, na koje javne stvari, koje projekte, koje programe, koje planove, koliko će se pri tom sufinacirati kultura, a koliko sport, hoće li i socijalna davanja biti izdašna kao dosad ili nešto malo manja, a onda bi umjesto našeg vječnog načelnika na scenu stupila naša mladost, bilo članovi KUD-a "Dalmacija", brojni pomladak KUD-a i njihov sve bolji orkestar, bilo naši vrlo dobri i odlični učenici i studenti, ponajbolji sportaši te prvi vatrogasac među jednakima, pa bi svi prisutni u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija" lipo čestitali i zapljeskali svakom našoj nadi, njihovim učiteljicama i učiteljima te ponosnim roditeljima u publici...
 

Imamo proračun za 2017.

  Imamo proračun za 2017., ne pada dugoratska vlada, a bome ni načelnik! Šalu na stranu, ozbiljna je ovo tema, a jest da me malo muči što informacije o proračunu i njegovoj pripremi iz općinskih i stranačkih "komiteta" ni na kapaljku ne pristižu do znatiželjne dugoratske javnosti. Jer ipak se radi o našim parama.. i našim malim mistima. I porezima koje mi plaćamo. A "oni" prikupljaju.. Nema najava sjednica, nema izvješća, transparentnost prema medijima kao u Nagorno Karabakhu, a što je najgore, izgleda da više nema (ili barem do mene ne stižu) snimke sjednica vijeća naše male općine(!), općine koja se može pohvaliti sa "viškom" u (ovom) proračunu od čak 8 mil.kuna!! To će, izgleda, biti pametno utrošeno u 2017. za koju je izglasan Proračun Općine Dugi Rat sa 10 glasova "ZA" i 2 "Protiv". Planirani su prihodi u iznosu od 19,5 mil.kuna, a rashodi u iznosu od 27,5 mil.kuna. Razlika je već spomenuti 8 milijunski višak od ove godine. Eto, dragi moji sumještani, nažalost samo "telegrafski". Detalja nemam! A rado bih Vam ih dao.. Nadao se jesam i nekom dokumentu o proračunu na e-mail, ma barem najvažnije stavke, ali eto, skupo je općinarima i slati okolo mejlove "wannabe" novinarima, a kamoli za svoje sumještane izraditi i informativne proračunske vodiče "u malom" (poput dobrih primjera općine Brdovec, grada Pule, Buzeta, Novigrada,.. dakle.. može se!). Stoga, dragi čitatelji, smatrajte se informiranim :-))
 
Općina Dugi Rat, odnosno njena Komisija za dodjelu javnih priznanja, uputila je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Dugi Rat za 2015. godinu. Dakle, pozivaju se građani, udruženja građana, društvene organizacije, mjesni odbori, sve pravne osobe, općinski načelnik, te vijećnici Općinskog vijeća Općine Dugi Rat na podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Dugi Rat za 2015. godinu. Javna priznanja Općine Dugi Rat dodjeljuju se fizičkim i pravnim osobama za uspjehe u radu kojima pridonose razvoju Općine Dugi Rat ili pojedinih njenih djelatnosti. Prijedlozi se u skladu s detaljima natječaja (u nastavku) zaprimaju do 19. veljače 2016. Imamo li koga javno pohvaliti? Imamo! Pa predložimo ih..
 
U petak, 22.01.2016. u Općinskoj vijećnici se s početkom u 12:00 sati, a na poziv načelnika općine Jerka Roglića, održala otvorena rasprava o izradi strategije razvoja općine Dugi Rat za razdoblje 2016.-2020. Sjednici je prethodio sastanak Vijeća razvoja općine kojeg uz Jerka Roglića, načelnika općine i nekoliko naših vjećnika čine još i Tonči Dežulović, predstavnik obrtnika i malih poduzetnika, Joško Čizmić predstavnik udruga i sportskih klubova u općini Dugi Rat te predstavnik Jeseničkih brodara. Molimo one koji sudjelovali na navedenim sastancima i raspravama da u komentarima navedu i detalje istih.
 
Općina Dugi Rat raspisala je natječaj za dodjelu potpora nadarenim učenicima i studentima s područja općine Dugi Rat za školsku, odnosno akademsku godinu 2015/2016. Detalje natječaja potražite u nastavku članka. Zahtjevi s traženim ispravama dostavljaju se općinskom načelniku Općine Dugi Rat, 21315 Dugi Rat, Poljička cesta 133, poštom preporučeno, a mogu se i osobno predati na protokol općinske uprave, s naznakom "zahtjev za učeničku / studentsku potporu", u roku od 15 dana od dana objave natječaja (na oglasnoj ploči Općine Dugi Rat i na službenoj web stranici općine - www.dugirat.hr).